Persberichten Rijn & Venen, 15.55 uur

Utrecht , 02-03-2008

Betonblok op snelweg A2
MAARSSEN- In de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 maart is een verkeersbord met een blok beton aangetroffen op de A2 op de rijbaan richting Amsterdam-Utrecht.

Omstreeks 01.30 uur kreeg de politie een melding dat er een verkeersbord met een blok beton lag. Ter plaatse gekomen agenten troffen inderdaad een donkerkleurig stuk beton en een kapotgereden wegmarkeringsbord op het wegdek aan. Twee automobilisten hadden het blok niet meer kunnen ontwijken en liepen schade op aan de banden. Diverse andere voertuigen konden het blok nog wel net ontwijken en de politie plaatste kruisen om het verkeer te laten stoppen en het blok te verwijderen.
De politie sluit niet uit dat het blok afkomstig was van het viaduct van de Verbindingsweg en doet nader onderzoek.

Verkeersongeval bromfietsen
MIJDRECHT- Een 16-jarige bestuurder van een bromfiets uit Amsterdam heeft op zondagmorgen 2 maart een verkeersongeval veroorzaakt waarbij een 19-jarige man uit Mijdrecht gewond raakte.

Omstreeks 03.45 uur kreeg de politie een melding van een verkeersongeval in de Anselmusstraat. De 16-jarige jongen reed over de Anselmusstraat en verleende op de kruising met de G. van Stoutenborchstraat geen voorrang aan een van rechtskomende bromfietser en zijn passagier. De passagier, een 19-jarige man uit Mijdrecht vloog over de bestuurder heen en belandde met zijn gezicht op het wegdek. De man is naar het ziekenhuis in Woerden gebracht.

Agent geslagen
WOERDEN- Een agent heeft zondagmorgen tijdens een aanhouding klappen in zijn gezicht gekregen van een man (identiteit nog onbekend).

Omstreeks 02.50 uur ging de politie richting de Houttuinlaan in verband met de leegloop van een horecagelegenheid. Een agent werd bespuugd door een man. Hierop wilde de agent de man aanhouden. De man wilde echter niet meewerken en kreeg de waarschuwing dat er pepperspray zou worden ingezet. Hierop gaf hij de agent klappen in zijn gezicht. De man werd uiteindelijk aangehouden door collegas van de agent en meegenomen naar het politiebureau. Hier werd hij in verzekering gesteld.

Twee auto-inbrekers aangehouden
HARMELEN- Twee jongens, 16 en 17 jaar uit Harmelen, zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden voor auto-inbraak.

Om 00.59 uur kreeg de politie een melding van een auto-inbraak. Er zouden twee jongens op een scooter vandoor zijn gegaan. De ter plaatse gekomen politie ging achter de verdachten aan, maar verloor hen uit het oog. Wel had ze het kenteken genoteerd. Daarop gingen agenten naar de woning van de eigenaar van de scooter. Deze was niet aanwezig, maar meldde zich later op het politiebureau. De medeverdachte werd even later aangehouden in zijn woning. Tegen de twee wordt proces-verbaal opgemaakt.

Fietsster aangereden
HOOFDWEG- Een 57-jarige fietsster uit Mijdrecht is vrijdagmiddag lichtgewond geraakt toen ze werd aangereden door een automobiliste.

Omstreeks 16.30 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding tussen een fietsster en een automobiliste. De 57-jarige vrouw fietste over de hoofdweg richting de Anselmusstraat, toen een automobiliste een parkeerterrein afreed. Ze reed tegen die fietsster aan die ten val kwam en schaafwonden en kneuzingen opliep.

Drie auto-inbrekers aangehouden
NIEUWEGEIN- Drie jongens, in de leeftijd van 15-17 jaar zijn vrijdagmiddag aangehouden omdat ze een auto-inbraak hadden gepleegd.

Omstreeks 15.30 uur kreeg de politie een melding van een auto-inbraak in de Bizetstraat. De ter plaatse gekomen politie zag drie jongens lopen die voldeden aan het signalement. De drie- 15 jaar uit Rotterdam, 16 jaar uit Nieuwegein en 17 jaar uit De Meern- werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau, waar ze in verzekering werden gesteld. Hun ouders werden in kennis gesteld.

Snelheidscontrole
VREELAND- De politie heeft op zaterdagmiddag 1 maart een radarsnelheidscontrole gehouden op de provinciale weg N201.

De politie controleerde op snelheid tussen 10.30 en 12.45 uur. In totaal werden 1684 voertuigen gecontroleerd, waarvan 257 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid lag op 108 km/u terwijl 60 km/u is toegestaan.

Teveel gedronken
MAARSSEN- Een 32-jarige man uit Maarssen is op zaterdagnacht aangehouden omdat hij te diep in het glaasje gekeken had.

Surveillerende agenten zagen iets na middernacht een automobilist opvallend snel rijden. Ze besloten hem te controleren op het gebruik van alcohol. Het bleek dat de man te veel gedronken had en hij werd aangehouden. Op het bureau blies de man 760 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 9 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Twee groepen met elkaar aan de stok
BREUKELEN- Twee groepen jongens zouden in de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 maart slaags met elkaar zijn geraakt.

Omstreeks 00.55 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij tussen twee groepen jongens in de Silversteyn. Toen de politie ter plaatse kwam, splitsen de groepen zich en rende iedereen weg. De politie sprak nog een paar jongens aan die zeiden klappen te hebben gehad met stokken en knuppels. Volgens getuigen hadden deze jongens zelf echter ook met stokken rondgelopen. Er is nog geen aangifte tegen personen gedaan. Een ruit van een woning in de buurt werd vernield. Hiervan is wel al aangifte gedaan.