Politie Zuid-Holland-Zuid

02/03 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 02-03-2008

UIT DE BOCHT GEVLOGEN
SLIEDRECHT Een 28-jarige man uit Papendrecht is in de nacht van zaterdag op zondag 2 maart op de Baanhoek met zijn auto uit de bocht gevlogen. De man reed vanuit Sliedrecht richting Papendrecht, schrok van een in de bocht aankomende tegenligger en kon zijn auto door het natte wegdek niet meer onder controle houden. De auto kwam op de linkerzijkant tot stilstand. De bestuurder kwam met de schrik vrij. Toen de politie ter plaatse kwam bleek uit de blaastest dat de man onder invloed van alcohol achter het stuur was gestapt. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar hij 1,2 promille (520 ugl) blies. De politie maakt proces-verbaal op.

ALCOHOLCONTROLE DOOR VERKEERSHANDHAVINGTEAM
GORINCHEM/SCHELLUINEN Het Verkeershandhavingsteam heeft in de nacht van zaterdag op zondag 2 maart op diverse locaties in Gorinchem en Schelluinen alcoholcontroles uitgevoerd. Op de Spijksedijk en de Banneweg in Gorinchem en de Sportlaan en de N 216 in Schelluinen werden 543 bestuurders gecontroleerd. 6 bestuurders, waarvan één beginnende bestuurder, bleken teveel te hebben gedronken en werden aangehouden. Het hoogst gemeten alcoholpromillage lag op 530 ugl (=1,2 promille).

OPNIEUW TWEE AANHOUDINGEN IN ZAAK OUD-NIEUW
LEERDAM - De politie heeft op zondagmorgen 2 maart opnieuw twee mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een oud- en nieuwincident in de Populierstraat. Het gaat om een 16-jarige jongen en een 22-jarige man uit Leerdam.
De politie zet het onderzoek, naar vernieling van een woonhuis in de Populierstraat, het in de brand steken van een politieauto en het gooien van onder andere zwaar vuurwerk en stenen richting de politie, voort.

RIJBEWIJS INGEVORDERD NA TE HARD RIJDEN
WIJNGAARDEN Op zondagmiddag 2 maart is een 28-jarige vrouw uit Nieuwpoort haar rijbewijs kwijtgeraakt nadat ze te hard had gereden. Ze reed met een snelheid van 139 km/u over de N 214 waar 80 km/u is toegestaan. Haar rijbewijs is ingevorderd.