Politie Zuid-Holland-Zuid

02/03 Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 02-03-2008

POLITIE ZOEKT GETUIGEN VAN AANRANDING
ZWIJNDRECHT Op vrijdagmiddag 29 maart is een jong meisje uit Zwijndrecht aangerand door een onbekende man op een scooter of motor. De politie is op zoek naar getuigen. Het meisje was aan het spelen bij een container aan de Mozartlaan toen de man haar aansprak en betastte. Het meisje is daarop naar huis gerend en heeft haar moeder het verhaal verteld. De moeder heeft aangifte gedaan van aanranding. De politie beschikt over het volgende signalement van de man:


- Normaal postuur

- Licht getinte huidskleur

- +/- 180 cm

- Ongeschoren gezicht

- Droeg zwart-wit-rood motorpak

Heeft u iets gezien of heeft u andere informatie? Neem dan contact op met de recherche in Dordrecht via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

GEVALLEN MET FIETS
DORDRECHT Op zaterdagmiddag 1 maart is een 81-jarige vrouw uit Dordrecht met haar fiets gevallen. Ze wilde oversteken op de Spuiboulevard waarbij ze viel en met haar hoofd op de stoep viel. Toen de ambulance arriveerde zat de vrouw in de auto van een passant. De vrouw is voor controle meegenomen naar het ziekenhuis in Zwijndrecht.

ROOKMELDER EN BUURMAN MELDEN BRAND NET OP TIJD
ZWIJNDRECHT Op zaterdagmiddag 1 maart is een brand net op tijd gemeld. De Gemeenschappelijke Meldcentrale kreeg een telefoontje van een oplettende buurman dat er in een woning aan de Sonate een rookmelder afging en er rook onder de dakpannen vandaan kwam.De brandweer kwam ter plaatse met een ladderwagen en constateerde dat de wasdroger in brand stond en de brand net op tijd was gemeld. Op het moment dat de brandweer de deur in wilde beuken kwam de bewoner van het pand ter plaatse. De brand werd snel onder controle gebracht. Agenten van de Surveillancedienst zorgden voor beveiliging en afzetting. De woning heeft veel rookschade opgelopen.

BOETE NA STOERE RIT
DORDRECHT De politie heeft op zaterdagavond een 21-jarige man uit Dordrecht bekeurd.
De man trok de aandacht van surveillerende agenten toen hij met hoge snelheid een aantal autos inhaalde op de Bagijnhof. Overstekende voetgangers gaf hij geen voorrang en vervolgde zijn weg richting Sterrenburg zonder richting aan te geven. Toen de achtervolging werd ingezet negeerde de man een stopteken. Op de kruising Kapteynweg/Eisingahof vond de bestuurder het nodig om middels zijn handrem schuivend de bocht te nemen. De man zette vervolgens zijn auto aan de kant en werd door de agenten voor 180 euro bekeurd.

POLITIE WAARSCHUWT VOOR ZAKKENROLLERS
DORDRECHT De politie heeft in het afgelopen weekend diverse aangiften opgenomen ter zake zakkenrollen. Op de locaties Statenplein, Bagijnhof, Voorstraat en Stationsplein werden door zakkenrollers onder andere twee portemonnees en een mobiele telefoon ontvreemd. Een diefstal is vaak niet moeilijk te voorkomen. Zakkenrollers zoeken vaak drukke plaatsen op. Let bij gedrang goed op. Stop uw portemonnee en andere waardevolle spullen goed weg in een binnenzak in de kleding of tas en niet open en bloot in het boodschappenwagentje of rollatormandje. Doe van diefstal altijd aangifte, laat gestolen pasjes direct blokkeren en laat thuis wat u niet nodig heeft.

LUIDRUCHTIGE JONGENS AANGEHOUDEN NA VERNIELING
ZWIJNDRECHT In de nacht van zaterdag op zondag 2 maart heeft de politie vier jongens in de leeftijd van 21, 22, 23 en 24 jaar uit Dordrecht aangehouden. Zij kwamen luidruchtig uit een horecagelegenheid aan de Molenvliet. Surveillerende agenten hadden hun auto onopvallend geparkeerd. Zij zagen dat één van de jongens tegen een gevel urineerde. De agenten besloten de groep onopvallend te volgen. De jongens, onder invloed van alcohol, liepen richting de Molenvliet en trapten tegen een geparkeerde auto. Deze liep geen schade op. De groep vervolgde haar weg richting de Develsingel. De agenten volgden de groep en parkeerden de dienstauto onder de Develpoort waarna zij uitstapten en zich verdekt opstelden. Hierna hoorden zij een luide knal waarna de agenten zagen dat één van de jongens een baksteen oppakte en hiermee de voorruit van de dienstauto vernielde. Hierop werd politieassistentie gevraagd en werden de vier jongens enkele minuten later aangehouden. Ze zijn in verzekering gesteld. De politie doet onderzoek naar de zaak en hoort de groep jongens.