Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 02-03

BREDA, 2 maart 2008

Zes aanhoudingen in horecanacht

BREDA: In de nacht van zaterdag op zondag was het druk in het horecagebied. Er zijn 6 personen aangehouden.

Een 33-jarige Bredanaar is even na middernacht aangehouden voor het niet voldoen aan een vordering. Dit gebeurde op de Havermarkt. De man werd gevorderd de binnenstad te verlaten, nadat door politiemensen was gezien dat hij een vrouw lastig viel. Even later was hij weer in het centrum en is aangehouden.
Om 01.00 uur werden twee 20-jarige Bredase broers aangehouden in de Vismarktstraat. Eén van de broers had in een horecagelegenheid aan de Vismarktstraat een glas op het hoofd gekregen. Hij verliet de gelegenheid en wilde een portier aanvallen. Hierop is hij aangehouden. Bij de aanhouding ontstond veel onrust en moest de politie een linie vormen, ook kwamen portiers van verschillende gelegenheden en politie te paard te hulp. De al aangehouden en verdachten en zijn broer verzetten zich tegen de politie en tegen hun aanhouding, bedreigden politiemensen en mishandelden hen.
Op het Kerkplein zijn om 02.40 uur twee mannen aangehouden voor verstoring van de openbare orde. De 23-jarige man uit Wageningen en 28-jarige man uit Breda werden geweigerd bij een horecagelegenheid aan het Kerkplein. Eén van hen bespuugde de portier en de ander bemoeide zich met de aanhouding.
Eén man werd aangehouden voor verstoring van de openbare orde en is na verhoor met een bekeuring weggestuurd.

Verder zijn er 13 bekeuringen uitgedeeld voor fout parkeren op de taxi-standplaats, 1 voor fout parkeren, 1 voor tegen de richting in rijden en 3 voor wildplassen.

Graffitispuiter aangehouden dankzij getuige

BREDA: Een getuige zag zaterdagmiddag hoe jongeren graffiti spoten op de Grote Kerk. Hij sprak de jongens aan en deze stopten direct. Hierna liepen ze weg in de richting van de Reigerstraat. De politie hield de jongens aan in een pand in de Reigerstraat. Dankzij de verklaring van de getuige kon een 14-jarige jongen uit Etten-Leur worden aangehouden. Hij is verhoord en hierna heengezonden.

Politie treft hennepkwekerij na melding

BREDA: De politie kreeg op zaterdagmiddag melding van een penetrante henneplucht aan de Jan Anneessenstraat. Bij onderzoek in een woning in deze straat werd op de zolderverdieping een kwekerij met 72 hennepplanten aangetroffen. De kwekerij is geruimd en de planten en apparatuur zullen worden vernietigd. Op het moment van binnentreden was de bewoner van het pand niet aanwezig. Hij zal later als verdachte worden gehoord. Er was geen sprake van diefstal van stroom.

Vrouw rijdt rechtdoor op rotonde

ULVENHOUT: Op zaterdag omstreeks 19.30 uur gebeurde er een ongeval aan de Strijbeekseweg. Een 25-jarige vrouw uit Dongen reed in haar auto vanuit de richting Chaam. Bij de rotonde op de Strijbeekseweg reed ze rechtdoor, tegen een betonblok en kwam hierna tegen een verkeersmast op de rotonde tot stilstand. De vrouw hield verwondingen over in haar gezicht en pijn in haar borst. Ze is naar het ziekenhuis vervoerd voor behandeling. In de auto lagen geopende flessen drank en een hoeveelheid wiet. In het ziekenhuis is daarom bloed afgenomen van de vrouw.

Man aangehouden voor brandstichting

ETTEN-LEUR: De politie hield zaterdag om 23.45 uur een 19-jarige man uit Etten-Leur aan voor brandstichting. Een getuige meldde dat een groepje jongeren vuurtje stookten in het Koninginnebos. Bij aankomst zag de politie het brandje en trof de verdachte aan in de bosschages. Hij is aangehouden en verhoord. Hierna is hij in vrijheid gesteld. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Man aangehouden voor insluiping

BREDA: Op zaterdagavond werd een 19-jarige man uit Eindhoven aangehouden voor insluiping. De man werd door een beveiliger aangetroffen in een pand aan de Lunetstraat, nadat het inbraakalarm afging. De man was tijdens openingstijden het winkelcentrum binnengelopen en was ingesloten. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Vrouw aangehouden bij burenruzie

ZEGGE: De politie hield op zaterdag om 19.30 uur een 41-jarige inwoonster van Zegge aan op de Oude Hoofdweg. De vrouw dreigde tijdens een burenruzie de woning van haar buren in brand te steken en had een jerrycan met vloeistof bij zich. De buurman meldde dit bij de politie. Deze hield de vrouw aan. Zij verklaarde dat de jerrycan gevuld was met water. Ook verklaarde ze de buurman niet te hebben bedreigd. De buren leven al langere tijd met elkaar in onmin. Van de 40-jarige buurman is aangifte opgenomen. De verdachte is ingesloten.

Poging tot beroving

BREDA: Een 17-jarige Bredase fietste vrijdagavond om 21.15 uur vanaf de Irenestraat de Beatrixstraat in. Plotseling werd ze van haar fiets geduwd en kwam ten val. Twee jongemannen eisten haar fiets. Ze weigerde de fiets af te geven en werd geschopt. Ze hield hieraan lichte verwondingen over. Het meisje wist te ontkomen en snel weg te fietsen. Van haar is aangifte opgenomen.

Man aangehouden met harddrugs

BREDA: Tijdens een voetbalwedstrijd werd zaterdagavond een 18-jarige Rotterdammer aangehouden door een steward. De man was in bezit van ruim 25 XTC-pillen en een joint. De drugs zijn in beslag genomen en de man is overgebracht naar het politiebureau. Hier is hij verhoord en ingesloten.

Tweetal aangehoudenb voor woninginbraak

BREDA: De politie hield op zindagochtend twee personen aan voor woninginbraak. Tegen 10.00 uur kreeg de politie melding van een inbraak aan de Teteringsedijk. De bewoner van het pand gaf het kenteken van de auto door waarin de inbrekers waren weggereden. De politie vatte post in de omgeving en kon de twee aanhouden op de Rijkweg A16. De twee 23-jarige inwoners van Rotterdam zijn aangehouden en in verzekering gesteld.

Van de bewoner van een woning aan de Teteringsedijk is aangifte opgenomen. Hij had via internet een afspraak gemaakt met een vrouw. Bij arriveren van de vrouw bleek dat ze in gezelschap van een man was. Er ontstond een discussie en een tweede man wilde het pand binnentreden. Er ontstond een worsteling bij de deur en de drie haalden het appartement van de gedupeerde overhoop. Ze namen o.a. een geldbedrag weg en gingen ervandoor. De vrouw was op het moment van de aanhouding niet in de auto aanwezig.

Auteur: Inge Rijgersberg