Politie Zeeland


---


O-411-2008 Dodelijk ongeval, 's-Gravenpolder
In de nacht van zaterdag op zondag rond 00.35 uur vond er op de Bernhardweg Oost bij 's-Gravenpolder een aanrijding plaats tussen een personenauto en een voetganger. De voetganger kwam bij de aanrijding om het leven.
De bestuurder van de personenauto, een 31-jarige man uit de gemeente Borsele, reed over de Bernhardweg Oost komende uit de richting van Ovezande en gaande in de richting van Goes.

Toen hij een voor hem rijdend taxibusje, bestuurd door een 23-jarige man uit Kapelle, inhaalde zag hij de 34-jarige Poolse voetganger, die aan de linkerzijde van de weg liep, te laat waarop een aanrijding volgde. De voetganger was op slag dood.

De Pool liep vermoedelijk dezelfde richting op als de auto.

O-412-2008 Diefstal uit woning, Goes
Politie Zeeland heeft een onderzoek ingesteld naar een woninginbraak die in de nacht van zaterdag op zondag, aan de Westsingel in Goes, plaatsvond.
Er is een raam opengebroken en de gehele beneden verdieping is doorzocht.

Uit de woning zijn waardepapieren, tientallen euro's, enkele cadeaubonnen, computerapparatuur en fotoapparatuur met onbekende waarde weggenomen.


O-413-2008 Aanhouding wegens vernieling, Goes
In de nacht van zaterdag op zondag rond 05.00 uur heeft politie Zeeland, aan het Stationsplein in Goes, een 21-jarige man uit de gemeente Borsele aangehouden.
Agenten zagen de man, na een melding dat er een telefooncel werd vernield aan het Stationsplein, in de telefooncel staan. Hij stond aan de hoorn te trekken waardoor het telefoonsnoer vernield raakte.


O-414-2008 Diefstal uit woning, Rilland
Politie Zeeland heeft een onderzoek ingesteld naar een woninginbraak die, tussen zaterdagavond 19.45 uur en zaterdagnacht 01.15 uur, aan de Vinkenissestraat in Rilland plaatsvond.
Uit de woning zijn tientallen euro's, waardepapieren en sieraden met onbekende waarde weggenomen.

Er is een deur geforceerd; het totale schadebedrag is onbekend.

Z-415-2008 Rijden onder invloed, Terneuzen
Zaterdagavond rond 21.40 uur is een 51-jarige automobilist uit de gemeente Terneuzen, aan de N61 bij Terneuzen gecontroleerd op het rijden onder invloed.
Om 21.38 uur kreeg politie Zeeland de melding dat er een auto ter hoogte van de burg van Sluiskil op de rijbaan stilstond.
Toen de agenten bij de auto kwamen zat de 51-jarige bestuurder voorover gebogen in zijn auto te slapen.
Uit ademanalyse bleek dat hij 2,8 maal teveel had gedronken. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.