Politie Groningen

Zondag 2 maart 2008

Provincie Groningen, 02-03-2008

Groningen: man neemt zelfstandig plaats in politieauto

Een 24-jarige Stadjer ging zaterdagnacht op de Grote Markt in zijn woonplaats uit eigen beweging op de achterbank van een politieauto zitten. Hij vertelde de agent niet wat hij kwam doen. De agent zette de man in eerste instantie weer uit de auto. De Stadjer liep vervolgens naar een 21-jarige vrouw. De vrouw zat op de grond en had een bebloed gezicht. De agent liep naar het tweetal toe. Toen werd duidelijk dat de man de vrouw had geslagen. Hierop is de Stadjer aangehouden en kon hij voor de tweede keer plaatsnemen in de politieauto. Hij is ingesloten voor nader onderzoek. De vrouw is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: zes overtredingen voor bromfietser

Bij controle van een 22-jarige bromfietser uit Groningen bleek zaterdagnacht van alles mis. De man reed over de Diamantlaan in zijn woonplaats. Op zijn bromfiets zat een kentekenplaat die behoorde bij een bromfiets van een ander merk en type (=vals kenteken). Hij vertelde de kentekenplaat gevonden te hebben en op zijn bromfiets te hebben bevestigd (=heling). Bovendien bleek de man niet in het bezit te zijn van een certificaat of rijbewijs en hij kon geen identiteitsbewijs tonen. De bromfiets had geen kenteken omdat deze niet geschouwd was. Ook was de bromfiets niet verzekerd. Daarnaast had de man nog een bekeuring open staan. De man kon met een reeks bekeuring op zak zijn weg lopend vervolgen.

Groningen: agressieve winkeldief aangehouden

Een 43-jarige man uit Groningen is zaterdagochtend aangehouden. De man had in een winkel aan de Beren in Groningen allerlei artikelen in zijn tas gestopt. Toen hij ontdekte dat hij in de gaten werd gehouden, zette hij de tas voor de kassa neer en wilde hij de winkel verlaten. Winkelpersoneel heeft de man aangehouden. Hierop werd hij zeer recalcitrant en uitte hij beledigende en bedreigende woorden. De Stadjer is overgedragen aan de gealarmeerde politie. Bij controle bleek de man gesignaleerd te staan, waarop hij is ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: winkeldief loopt naar politiebureau

Een 29-jarige man uit Groningen is zaterdagmiddag aangehouden voor winkeldiefstal. De man had uit een winkel aan de Sint Jansstraat in zijn woonplaats een jas weggenomen zonder te betalen. Vervolgens liep de Stadjer precies richting het politiebureau. Winkelpersoneel volgde de man en alarmeerde de politie. Agenten konden de man voor het politiebureau aan de Rademarkt aanhouden. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: vrouw onwel op snelweg

Een 76-jarige automobiliste uit Groningen is zaterdagmiddag onwel geworden op de A28. De bijrijdster kon de auto zonder brokken tot stilstand brengen. Ambulancepersoneel heeft de vrouw nog gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten. De bestuurster is ter plekke overleden. De politie heeft de auto laten afslepen. Eén rijbaan is enige tijd gestremd geweest.

Groningen: fietser gewond bij aanrijding

Een 39-jarige fietser uit Groningen is zaterdagavond gewond geraakt. De man fietste over de Korreweg en gaf geen voorrang aan een 49-jarige automobilist uit Ten Boer. Een aanrijding was het gevolg. De fietser is met letsel aan zijn hoofd overgebracht naar het ziekenhuis. Een bloedproef moet uitwijzen of de fietser onder invloed van alcohol verkeerde. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: man loopt over autoweg

De politie heeft zaterdagavond een 25-jarige man uit Leeuwarden van de N46 geplukt. De man was onvast ter been en liep over de vluchtstrook en af en toe over de rijbaan. Voor zijn eigen en andermans veiligheid hebben agenten de man in de politieauto laten stappen en afgezet op een veilige locatie. De man kreeg een bekeuring mee.

Kantes: motorrijdster te water

Een 31-jarige motorrijdster uit Groningen is zaterdagmiddag tijdens een motorrijles in het water beland. De vrouw oefende bochten op de Usquerderweg in Kantens. Plotseling verloor ze de controle over haar motor en belandde in het naastgelegen water. Vermoedelijk hebben de harde wind en de beperkte rijervaring bijgedragen aan dit ongeval. De vrouw is snel uit het water geholpen. Zij is met gekneusde ribben overgebracht naar het ziekenhuis.

Marum: man gewond door cirkelzaag

Een 30-jarige inwoner van Marum is zaterdagavond gewond geraakt aan zijn hand. De man was aan de Hoornweg in zijn woonplaats aan het klussen met een cirkelzaag. Door onbekende oorzaak is zijn hand onder de cirkelzaag terecht gekomen. De man is overgebracht naar het ziekenhuis.

Delfzijl: fietsverlichtingscontrole

De politie heeft zaterdagavond op verschillende locaties in Delfzijl fietsers gecontroleerd op het voeren van verlichting. Daarbij zijn 14 fietsers bekeurd. Eén fietser kreeg bovendien een bekeuring voor het niet kunnen legitimeren.

Veendam: vrouw aangehouden voor bedreiging

De politie heeft zaterdagmiddag een 43-jarige vrouw uit Veendam aangehouden voor bedreiging. De vrouw had aan de Toene in haar woonplaats een 33-jarige vrouw uit Bargercompascuum en een 47-jarige vrouw uit Veendam bedreigd met een mes. Bovendien was de auto van de 33-jarige vrouw vernield. Aanleiding voor de onenigheid ligt in de relatiesfeer. De politie kon de verdachte in haar woning aanhouden. Zij is ingesloten voor nader onderzoek.

Nieuwolda: inbreekster overlopen

Een 29-jarige vrouw uit Bavel is zaterdagmiddag aangehouden. De vrouw probeerde uit een schuur aan de heemweg in Nieuwolda ijzer weg te nemen en in haar auto te leggen. Juist op dat moment kwam de eigenaar van de schuur aanrijden. Hij blokkeerde met zijn tractor de weg, waardoor de vrouw niet kon wegrijden. De vrouw is overgedragen aan de politie en ingesloten voor nader onderzoek.

Stadskanaal: prijs voor krasloten is mini-pv

Een 50-jarige man uit Stadskanaal heeft zaterdagavond een mini-pv gekregen. De man had in een winkel aan de Poststraat in Stadskanaal twee pakjes krasloten weggenomen. Dit was gezien door enkele klanten, die het personeel waarschuwden. De man werd aangehouden en overgedragen aan de politie. Na verhoor kon de Kanaalster het bureau met een mini-pv op zak verlaten.

Midwolda/Groningen: rijbewijzen ingevorderd

De politie heeft zaterdagavond op de N362 bij Midwolda het rijbewijs ingevorderd van een 45-jarige automobilist uit Tynaarlo. De man reed met een snelheid van 170 km/uur over de A7. Op de N362 reed de man verder met een snelheid van 146 km/uur, terwijl de maximum toegestane snelheid daar 80 km/uur is. Hierop moest hij zijn rijbewijs inleveren.

Ook een 37-jarige automobilist uit Ten Post moest zijn rijbewijs inleveren. De man verleende aan de Noorderhaven in Groningen geen voorrang aan een politieauto. Bij controle bleek de bestuurder onder invloed te zijn van 1,7 promille alcohol. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd.

Op de Grote Markt in Groningen moest een 17-jarige snorfietser uit Groningen zijn bromfietsrijbewijs inleveren. De beginnend bestuurder was onder invloed van 1,1 promille alcohol. Het bleek niet de eerste keer te zijn dat de jongen was betrapt op rijden onder invloed. Daarop is zijn rijbewijs ingevorderd.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zaterdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Peizerweg: aantal geregistreerde voertuigen: 484, aantal overtredingen: 89, hoogst gemeten snelheid: 112 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Glimmen, Rijksweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1260, aantal overtredingen: 294, hoogst gemeten snelheid: 86 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Hoogezand, Kielsterachterweg: aantal geregistreerde voertuigen: 641, aantal overtredingen: 94, hoogst gemeten snelheid: 119 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Veendam, Egypteneinde: aantal geregistreerde voertuigen: 914, aantal overtredingen: 232, hoogst gemeten snelheid: 90 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Bedum, N46: aantal geregistreerde voertuigen:740 , aantal overtredingen: 104, hoogst gemeten snelheid: 144 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Provincie Groningen: stormschade

Klik hier voor berichtgeving over de schade ten gevolge van de harde wind zaterdag. Er deden zich voor zover bekend geen persoonlijke ongelukken voor.