Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Apeldoorn - Bestuurder bromscooter onder invloed          |
Een 23-jarige inwoner van Apeldoorn is zaterdag 1 maart omstreeks 20.35 uur op de Nieuwstraat in Apeldoorn aangehouden voor het rijden onder invloed en voor het niet hebben van een rijbewijs of bromfietscertificaat.

De man was betrokken bij een aanrijding tussen twee bromscooters, waarna hem een blaastest werd afgenomen. Hieruit bleek dat de man teveel alcohol had gedronken. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Daar blies hij 0,3 promille. Omdat de man niet in het bezit was van een rijbewijs of een bromfietscertificaat wordt hij gezien als een beginnend bestuurder. De politie maakt proces-verbaal op.

Sinds de wetswijziging van 1-1-06 zijn beginnend bestuurders strafbaar bij een alcoholpercentage van 0,2 promille (voorheen 0,5 prom). Beginnend Bestuurders hebben een rijbewijs dat is afgegeven op of na 30-3-2002, welke nog geen 5 jaar in hun bezit is.

|     |Apeldoorn - Rijden onder invloed                          |
Een 48-jarige inwoner van Apeldoorn is zaterdag 1 maart omstreeks 21.45 uur op de Mheenlaan in Apeldoorn aangehouden voor het rijden onder invloed.

De man werd op de Mheenlaan in Apeldoorn staande gehouden voor een alcoholcontrole. De blaastest wees uit dat de man teveel alcohol had gedronken. Hierop werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier blies de man 0,7 promille. Aan de man is een boete uitgereikt.

|     |Apeldoorn - Vrouw aangehouden voor winkeldiefstal         |
De politie heeft zaterdag 1 maart om 15.15 uur een 88-jarige vrouw uit Apeldoorn aangehouden op verdenking van diefstal uit een supermarkt in Harderwijk.

Door een medewerker werd gezien dat de vrouw een stuk zeep in haar jas stopte, en zonder dit te betalen de kassa passeerde. De vrouw werd aangesproken door de medewerker, waarna bleek dat de vrouw nog een leverworst had weggenomen zonder deze te betalen. De vrouw is aangehouden en na verhoor in vrijheid gesteld. Zij kreeg een boete.

|     |Apeldoorn - Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed       |
Een 28-jarige inwoner van Apeldoorn is zondag 2 maart omstreeks 04.45 uur op de Albert Schweitzerlaan in Apeldoorn betrapt op het rijden onder invloed. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd.

De man werd op de Albert Schweitzerlaan staande gehouden voor een alcoholcontrole. Na een blaastest op straat en een ademanalyse op het bureau bleek dat de man teveel alcohol had gedronken. Hij blies 1,2 promille. Omdat de man een beginnend bestuurder is werd zijn rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Sinds de wetswijziging van 1-1-06 zijn beginnend bestuurders strafbaar bij een alcoholpercentage van 0,2 promille. Beginnend bestuurders hebben een rijbewijs dat is afgegeven op of na 30-3-2002 welke nog geen 5 jaar in hun bezit is. Het rijbewijs van een beginnend bestuurder wordt ingenomen vanaf 0,8 promille. Het rijbewijs van andere bestuurders wordt ingenomen vanaf 1,3 promille.

|     |Apeldoorn - Winkeldief aangehouden                        |
Doordat een oplettende eigenaar van een winkel aan de Eglantier in Apeldoorn, kon de politie zaterdag 1 maart om 14.00 uur een 38-jarige man uit Vaassen aanhouden op verdenking van winkeldiefstal.

De winkelier zag dat de man zich op de Eglantier verdacht gedroeg. Zo stopte de man goederen vanachter zijn jas, in een fietstas. De winkelier volgde de man en sprak hem aan. De man verklaarde dat hij de goederen bij een supermarkt aan de Eglantier had gekocht. Na controle bleek dat de goederen die de man bij zich had die dag niet waren verkocht bij de supermarkt. Hierop werd de politie gebeld, waarna de man werd aangehouden voor winkeldiefstal. Hij is ingesloten voor nader verhoor.

|     |Apeldoorn - Inbraak in winkelpand, getuigen gezocht       |
De politie is op zoek naar twee vrouwen die vermoedelijk getuige zijn geweest van een inbraak in een winkelpand aan de Hoofdstraat in Apeldoorn op vrijdag 29 februari omstreeks 22.25 uur. Bij de inbraak werd o.a. parfum ontvreemd.

Een getuige meldde de politie dat omstreeks 22.25 uur een ruit werd vernield van het winkelpand aan de Hoofdstraat in Apeldoorn en dat een persoon het pand binnenstapte. De getuige zag deze persoon korte tijd later weer naar buiten komen met een zak in zijn hand waarin vermoedelijk de gestolen goederen zaten.

Naast de getuige die de inbraak bij de politie meldde, zijn ook twee vrouwen vermoedelijk getuige geweest van deze inbraak. Op het moment dat de politie ter plaatse kwam zijn zij echter vertrokken. De politie verzoekt deze vrouwen contact op te nemen met het politieteam Apeldoorn-Binnenstad, via telefoonnummer 0900 - 8844.

Einde berichten
---


---


---

---- --