Persberichten Binnensticht, 13.00 uur

Utrecht, 02-03-2008

Veelpleger aangehouden

DE BILT Op zaterdag 1 maart omstreeks 13.30 uur heeft de politie een 54-jarige man uit Ugchelen aangehouden op verdenking van diefstal uit diverse winkels aan de Hessenweg en Looijdijk. Personeel van een winkel aan de Hessenweg betrapte de man. De verdachte was inmiddels weggefietst, maar werd door de agenten korte tijd later aangetroffen in de omgeving. Hij had meerdere goederen bij zich die kort daarvoor waren gestolen uit drie andere winkels. De man, een geregistreerde veelpleger, werd direct aangehouden en vastgezet. Proces-verbaal wordt opgemaakt. De gestolen goederen werden teruggegeven aan de betreffende winkels.

Rijden onder invloed

BUNNIK De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 1 maart rond 03.30 uur een 37-jarige automobilist uit Amsterdam aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Surveillerende agenten zagen de man met gedoofde en daarna met stadslichten rijden. Daarop werd de man ter hoogte van de Schoudermantel verzocht te stoppen en gecontroleerd. Na een ademanalyse bleek de man 285 ug/l te blazen. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Mishandeling

GROENEKAN De politie ontving de melding dat op vrijdag 29 februari omstreeks 13.30 uur een 47-jarige man uit Muiden was mishandeld bij een parkeerplaats aan de A27. De man had kort daarvoor een opmerking gemaakt richting een 35-jarige automobilist uit Heerenveen die zijn auto op een invalideparkeerplaats had geparkeerd. De verdachte leek volgens het slachtoffer bepaald niet invalide. Omdat de verdachte zich hier niet van aantrok, fotografeerde het slachtoffer de auto met het kenteken. Daarop trapte de verdachte tegen de camera die in het gelaat van het slachtoffer terechtkwam. Deze liep hierdoor licht letsel op en deed aangifte. De politie doet nader onderzoek.

Vandalisme

BILTHOVEN De politie ontving op zondag 2 maart omstreeks 02.00 uur de melding dat een groepje jongens zich voor een horecagelegenheid aan het Emmaplein ophield en overlast veroorzaakte. Ter plekke gekomen wilde de groep meteen weglopen bij het zien van de politie. Een 19-jarige man uit Utrecht ging er als een haas vandoor. Volgens omstanders zou hij tegen een auto hebben geslagen. Hij werd na wat rondjes rennen aangehouden op de Nachtegaallaan. De verdachte wilde vervolgens niet meewerken aan zijn aanhouding en werd daarop geboeid. Ook in de auto was het nodig om de opstandige man met gepast geweld te kalmeren. Daarop bood hij zijn excuus aan. Er wordt proces-verbaal opgemaakt tegen de man.