Persberichten Eemland zuid, 12.45 uur

Utrecht, 02-03-2008

Aanhouding voor heling fiets

AMERSFOORT Op vrijdag 29 februari werd een 20-jarige Amersfoorter op het Pieter Stastokerf aangehouden voor het rijden op een gestolen fiets. De wijkagent zag de man op een damesfiets rijden en sprak hem aan. Na controle van het serienummer bleek de fiets gestolen op 22 oktober 2007. Daarop werd de man aangehouden. De man verklaarde dat hij een paar maanden geleden de fiets op straat van een onbekende man had gekocht. Voorzien van een proces-verbaal mocht de man zonder fiets het bureau weer verlaten.

Vijf winkeldieven aangehouden

AMERSFOORT De politie heeft op vrijdag 29 februari omstreeks 16.30 uur drie vrouwen en twee mannen uit Wroclaw (Polen) aangehouden voor winkeldiefstal en poging zware mishandeling.

De politie kreeg de melding dat beveiliging in een winkel aan de Utrechtsestraat vermoedens had dat een aantal personen poogde kleding te stelen uit de winkel. Buiten de winkel liepen een 26-jarige man en een 23-jarige vrouw in de armen van de agenten. Het duo had een geprepareerde tas bij zich met daarin een aantal kledingstukken van de winkel. Zij werden daarop direct aangehouden.

Drie andere verdachten die bij de groep hoorden een 20-jarige vrouw, 33-jarige en een 51-jarige man - waren via een andere uitgang eveneens de winkel uitgelopen. Agenten en beveiliging zetten samen te voet de achtervolging in. Bij de Stadsring stapte het trio in een auto en reed weg. Hierbij raakten ze bijna een agent die net kon wegspringen. De beveiligingsmedewerker werd geraakt aan zijn knie. Daarop werd de achtervolging ingezet door te hulp schietende agenten. Zij wisten de auto tot stoppen te dwingen op de Van Randwijcklaan en hier werden de drie verdachten aangehouden.

De auto werd in beslag genomen. Hierin werden diverse tassen aangetroffen met goederen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. De verdachten zitten vast en het onderzoek wordt voortgezet.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT De politie heeft op zaterdagavond 1 maart omstreeks middernacht een 54-jarige automobilist uit Amersfoort aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. Hij blies 240 ug/l en kreeg een rijverbod van 1 uur. Proces-verbaal wordt tegen de man opgemaakt.

Veelpleger aangehouden

AMERSFOORT In een winkel aan de Utrechtsestraat werd op zaterdag 1 maart omstreeks 15.40 uur een 32-jarige Amersfoorter aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Personeel had gezien dat de verdachte kleding wegnam uit de winkel. Daarop werd hij aangehouden en overgedragen aan de politie. Hij werd geboeid overgebracht naar het bureau. De verdachte is geregistreeerd als een veelpleger en werd meteen vastgezet. De politie doet nader onderzoek.

Weekendarrangement

AMERSFOORT De politie heeft in de nacht van 1 op 2 maart om middernacht een vermoedelijk 36-jarige man (identiteit nog niet duidelijk) aangehouden voor mishandeling in een horecagelegenheid op de Lavendelstraat. De man zou zonder aanleiding een 50-jarige klant uit Hoogland hebben beledigd en mishandeld. De politie werd gebeld en de recalcitrante man werd geboeid. Een 30-jarige Amersfoortse bemoeide zich met de aanhouding en schold de agenten luidkeels uit. Daarop mocht de vrouw eveneens mee naar het bureau. De man is in het kader van het weekendarrangement vastgezet voor nader onderzoek.