Politie Drenthe

Zondag

Assen, 02-03-2008

Drie autos botsen op elkaar
GIETEN Een 20-jarige jongen uit Zuidlaren veroorzaakte zaterdagmiddag een aanrijding op de N34. Hij reed op de N34 richting de rotonde en werd afgeleid. Hij keek naar de brandweer die de nieuwe tunnel aan het leegpompen was. Toen hij weer voor zich keek, zag hij dat de bestuurders voor hem stopten. Hij remde nog maar hij botste achter op een 34-jarige vrouw uit Groningen. Zij botste weer op een haar voorganger, een 61-jarige man uit Emmen. Bij de 34-jarige vrouw zat een 34-jarige passagiere, eveneens uit Groningen. Deze klaagde over pijn in de nek. Zij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Twee voertuigen zijn afgesleept.(BPS 08-116281)

Rijden onder invloed van alcohol
MEPPEL De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 21-jarige man uit Staphorst aangehouden op de Emmastraat. De man werd verdacht van het snorfietsen onder invloed. Hij blies op het bureau 655 ugl. Hij kreeg een rijverbod. Bovendien werd proces-verbaal opgemaakt. Eerder die avond hadden agenten de snorfietser al gewaarschuwd niet op zijn snorfiets te stappen, omdat hij had gedronken, maar hij deed het later die avond toch.(BPS 08-116367) MEPPEL Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 32-jarige man uit Meppel aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man reed in zijn auto op de Ceintuurbaan en werd staandegehouden. Hij is meegenomen naar het bureau en daar blies hij 395 ugl. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur. Tegen hem is verbaal opgemaakt. (BPS 08-116375)

ASSEN Agenten kregen in de nacht van zaterdag op zondag een melding van een vechtpartij aan de Oude Molenstraat. Twee mannen zouden ruzie hebben. Ter plaatse gekomen, troffen de agenten de mannen aan. Eén van hen, een 18-jarige jongen uit Assen, rook naar alcohol maar wilde gewoon in zijn auto stappen. Hij kreeg een rijverbod. De bestuurder besloot kort daarna toch te gaan rijden. De agenten die in de nabijheid stonden te posten, hebben de man staandegehouden. Op het bureau blies hij 565 ugl. Tegen hem is verbaal opgemaakt.(BPS 08-116399)

Rijden onder invloed van GHB

EMMEN- De politie heeft zaterdagavond een 29-jarige man uit Emmen aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. In zijn voertuig werd GHB aangetroffen. Van de verdachte is een bloedtest afgenomen. Tijdens zijn aanhouding gaf de verdachte een valse naam op en reed hij zonder rijbewijs omdat deze al eerder is ingevorderd. De man is ingesloten voor verhoor.(BPS 08-116320)

Bromfietser bekeurd
ASSEN De politie heeft zaterdagmiddag een 16-jarige bromfietser bekeurd aan de Mahatma Gandhiweg. De jongeman reed voor de politieauto op zijn bromfiets en reed behoorlijk hard. Net voor de flitspaal remde de jongeman met kracht af, zodat het achterwiel blokkeerde. Hij werd staandegehouden en zijn bromfiets is inbeslaggenomen voor nader onderzoek. De bestuurder krijgt in ieder geval een bekeuring voor het niet duidelijk zichtbaar hebben van het kenteken van de bromfiets.(BPS 08-116256)

Aangifte van inbraak
ASSEN Tussen 28 februari 12.00 uur en 1 maart 13.30 uur is ingebroken in een school aan de Kleuvenstee. Uit het pand is een laptop weggenomen. Door een ruit te vernielen, wist men binnen te komen. De eigenaar deed aangifte.(BPS 08-116259)

Bekeuring wegens baldadigheid
ASSEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 19-jarig meisje uit Assen aangehouden aan de Brinkstraat. Haar broer werd door agenten aangehouden en daar was ze boos over. Daarom gooide ze een gietijzeren bloempot dat ongeveer een meter vanaf de grond op een verhoging stond, omver. Ze is meegenomen naar het bureau en kreeg een bekeuring wegens baldadigheid.(BPS 08-116392)

Jongeman aangehouden wegens mishandeling
NIEUW AMSTERDAM De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 19-jarige jongen uit Emmen aangehouden aan de Vaart. Er kwam een melding binnen van een vechtpartij. Ter plaatse bleek dat de verdachte een 20-jarige jongen zou hebben geslagen in het gezicht. De 20-jarige jongen doet aangifte. De verdachte is ingesloten voor verhoor. (BPS 08-116379)

Politie houdt mannen aan wegens mishandeling
ASSEN Surveillerende agenten zagen in de nacht van zaterdag op zondag aan de Brinkstraat ongeveer acht jongeren op straat staan te duwen. Toen zij polshoogte gingen nemen, zagen ze dat twee mannen een andere persoon vasthielden en hem klappen gaven. De twee verdachten, een 21-jarige en een 25-jarige man uit Assen zijn aangehouden en ingesloten voor verhoor. De 20-jarige jongen uit Assen deed aangifte van mishandeling.(BPS 08-116389)

19-jarige jongen gewond aan gezicht na mishandeling ASSEN Agenten kregen in de nacht van zaterdag op zondag een melding van een vechtpartij aan de Rolderstraat. Ter plaatse troffen zij meerdere personen aan. Een 21-jarige jongen en een 23-jarige jongen uit Assen zijn aangehouden op verdenking van mishandeling en zijn meegenomen voor verhoor. Een 19-jarige uit Assen is met letsel aan zijn gezicht per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie onderzoekt wat er precies heeft plaatsgevonden.(BPS 08-116398)

Vrouw aangehouden wegens bedreiging
ASSEN De politie heeft zaterdagavond een 41-jarige vrouw aangehouden op verdenking van bedreiging met een mes. Ze zou een 22-jarig meisje uit Assen hebben bedreigd met een mes in een woning aan de Havikstraat. De vrouw verklaart dat ze zichzelf probeerde te verdedigen. Een aantal medebewoners zouden haar voortdurend hebben lastig gevallen. Het 22-jarige meisje zou de vrouw klappen hebben gegeven. Mogelijk was er bij meerdere aanwezigen drank in het spel. De politie onderzoekt de zaak.(BPS 08-116292)

Man aangehouden wegens mishandeling vriendin
ASSEN De politie heeft zaterdagavond een 29-jarige man uit Assen aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 17-jarige vriendin. De man is ingesloten voor verhoor. (BPS 08-116333)

Man aangehouden wegens mishandeling met wapen
ASSEN De politie kreeg in de nacht van zaterdag op zondag een melding van een mishandeling aan de Mulderstraat. Ter plaatse troffen agenten een jongen die aangaf kort daarvoor te zijn mishandeld. De verdachte werd in diezelfde straat aangetroffen en staandegehouden. De agenten gaven aan dat zij hem wilden fouilleren om te controleren of hij een wapen op zak zou hebben. De 21-jarige verdachte uit Assen ging er vandoor, maar werd in de kraag gevat. Hij is aangehouden. Bij zijn aanhouding werd een zogenaamde ploertendoder aangetroffen. De verdachte is verhoord en kreeg een dagvaarding mee naar huis. Hij deed afstand van het wapen dat hij op zak had.(BPS 08-116388)

Mannen aangehouden
ASSEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 19-jarige jongen en een 22-jarige jongen uit Ulrum aangehouden. De jongens, die deel uit maakten van een groep, zouden op het parkeerterrein aan de Stadsbroek onenigheid hebben gehad met een andere groep mannen. Na een feest was wat onenigheid ontstaan. De verdachten werden door de agenten gevorderd weg te gaan, maar ze wilden niet weg en bleven vervelend naar andere aanwezigen. Daarop zijn de mannen aangehouden en ingesloten voor verhoor.(BPS 08-116358)

Ramona Venema verzorgt vandaag de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over deze berichten of om met haar in contact te komen kunt u bellen met 0592 - 451280.