Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 02-03

BERGEN OP ZOOM, 2 maart 2008

Beschonken bestuurder vestigt aandacht op zichzelf

ROOSENDAAL: Surveillerende agenten passeerden op zaterdagavond in de Brugstraat een auto. De bestuurder toeterde meerdere malen naar de politiemensen. Men besloot hem te controleren. De automobilist ging er vandoor en doofde zijn lichten. Hij is op de Parklaan aangehouden en bleek te hebben gedronken. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor controle. Hier bleek uit een ademanalyse een uitslag van 505 ug/l. Het rijbewijs van de 21-jarige beginnend bestuurder uit Wouw is ingevorderd. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld met een proces-verbaal.

Jongen aangehouden na vernieling

ROOSENDAAL: De politie hield op zondag even na 03.00 uur een 17-jarige jongen uit Oud Gastel aan op de Markt, nadat een getuige de politie wees op de vernieling van een fiets. Van de fiets waren meerdere onderdelen afgebroken en de jongen die het gedaan zou hebben is aangehouden. De verdachte ontkende en is na verhoor in vrijheid gesteld.

Man aangehouden na vechtpartij

ROOSENDAAL: Op zondagochtend om 03.00 uur werd gezien dat er gevochten werd op de Markt. Een 21-jarige man uit Roosendaal trapte een 22-jarige man uit Roosendaal in het gezicht, waardoor deze een bloedneus opliep. De 22-jarige man wilde bij navraag geen aangifte doen en de 21-jarige man is aangehouden voor vechten op straat en is met een bekeuring in vrijheid gesteld.

Man aangehouden voor graffiti

ROOSENDAAL: De politie kreeg op zondag even na 01.30 uur melding dat men graffiti aan het spuiten was in de Visdonktunnel. Bij aankomst zag men een groepje jongeren staan. Eén van de jongeren voldeed aan het signalement en de 18-jarige man uit Roosendaal is aangehouden. Hij gaf toe en is na verhoor in vrijheid gesteld met een proces-verbaal.

Vrouw aangehouden in bezit van mes

ROOSENDAAL: De politie hield zondag om 00.40 uur een 45-jarige vrouw uit Oud Gastel aan voor wapenbezit. Even daarvoor kwam een melding binnen van een getuige die zag dat de vrouw in een horecagelegenheid aan de kade een mes bij zich droeg. De vrouw is aangehouden en het mes is in beslag genomen. Na verhoor is de vrouw in vrijheid gesteld met een proces-verbaal.

Man aangehouden in bezit harddrugs

ROOSENDAAL: Een politiebiker rook zaterdagavond tijdens surveillance bij het aanspreken van een man in het Stationsstraat een sterke henneplucht. Hij verklaarde softdrugs te hebben gebruikt. Op de vraag of hij nog drugs bij zich had antwoordde hij ontkennend. Bij fouillering trof de politie een zakje met enkele pillen aan. Het gaat vermoedelijk om XTC. De pillen zijn in beslag genomen en de man is aangehouden. Hij is na verhoor met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Tweetal aangehouden voor vernielen caravan

STEENBERGEN: Op zaterdagmiddag trof de eigenaar van een caravan, die gestald stond op een afgesloten terrein aan de Smederij, een aantal jongeren aan. De jongeren stonden bij de caravan en renden bij het zien van de eigenaar weg. De 27-jarige man uit Steenbergen kon één van de jongeren in de kraag vatten en belde de politie. Deze nam de 13-jarige jongen uit Steenbergen over en trof in de omgeving nog een 13-jarige jongen uit Steenbergen. Ook hij is aangehouden. Van de eigenaar is aangifte opgenomen. Aan de caravan zijn meerdere vernielingen gepleegd en de binnenzijde van de caravan was besmeurd met modder. De verdachten zijn verhoord en hierna in vrijheid gesteld. In overleg met Justitie zal een straf worden vastegesteld.

Man aangehouden na mishandeling in supermarkt

ROOSENDAAL: Op zaterdagmiddag omstreeks 13.30 uur was een 50-jarige man uit Roosendaal aan het winkelen in een supermarkt aan de President Kennedylaan. Een onbekende vrouw liep meerdere malen tegen de vriendin van de Roosendaler aan en hij zei hier iets van. Hierop ontstond er een woordenwisseling. De onbekende vrouw verliet de winkel en kwam even later terug met een man. Deze sloeg de 50-jarige meerdere malen in het gezicht, waardoor hij even buiten bewustzijn raakte. Hij hield aan de mishandeling meerdere zwellingen en kneuzingen over. De politie werd gealarmeerd en hield een 35-jarige Roosendaler aan. Hij is in verzekering gesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg