Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 02-03

TILBURG, 2 maart 2008

Brandstichting in woonboerderij

UDENHOUT: De brandweer is vannacht urenlang bezig geweest met het bestrijden van een brand in een vrijstaande woonboerderij aan de Schoorstraat. Op het moment van het ontstaan van de brand was er niemand in de woning aanwezig. De politie vermoedt brandstichting en heeft een onderzoek ingesteld.

Om 03.30 uur ontving de Gemeenschappelijke Meldkamer melding van de alamcentrale dat in de betreffende woning het inbraakalarm afging. Bij aankomst bleek er sprake te zijn van brand. In de aangrenzende schuur van het pand zaten twee varkens, deze zijn bij buren ondergebracht. De brandweer is met groot materieel ter plaatse gekomen om de uitslaande brand, die binnen in de woning was ontstaan, te blussen. De politie zette de Schoorstraat af. Omstreeks 04.40 uur schaalde de brandweer van middelbrand op naar grote brand, omdat ook de rieten kap van de woning in brand stond. Omstreeks 06.45 uur gaf de brandweer het sein brandmeester. De woning is onbewoonbaar geworden. Salvage is in kennis. De eigenaren van de woning zijn gewaarschuwd en zijn ter plaatse geweest. Hen is slachtofferhulp aangeboden.

De politie stelt een sporenonderzoek in in de woning. In december 2007 en januari 2008 is ook brand gesticht in het betreffende pand. Van enkele omstanders en buurtbewoners is een korte verklaring opgenomen.

Twee aanhoudingen na bedreiging

TILBURG: Een 23-jarige man uit Eindhoven sprak zondag omstreeks 04.30 uur surveillerende politie aan op de Spoorlaan. Hij vertelde door twee personen bedreigd te zijn. De jongen was met vrienden op stap en liep over de Spoorlaan, toen uit het niets een woordenwisseling ontstond met twee onbekenden. Ze bedreigden de 23-jarige man. De politie hield ter plaatse een 18-jarige Tilburger en een 16-jarige jongen uit Tilburg aan. Van de man uit Eindhoven is aangifte opgenomen. De verdachten zijn ingesloten en verhoord.

Drie aanhoudingen voor drugshandel

TILBURG: De politie zag op zondag even na 03.00 uur een groepje mannen staan die zich verdacht gedroegen en mogelijk drugs dealden. De politie hield een 28-jarige man uit Biezemortel staande. Hij bleek in bezit van een kleine hoeveelheid cocaine. De man is aangehouden en de drugs zijn in beslag genomen. De man is ingesloten en verhoord.

De politie hiel op de Heuvel twee mannen aan op verdenking van het dealen van drugs. De 28-jarige man zou de drugs van hen hebben gekocht. Het gaat om een 19-jarige man uit Tilburg en een 19-jarige man uit Eindhoven. Ook zij zijn ingesloten en verhoord.

Bestuurder zonder rijbewijs rijdt onder invloed

TILBURG: De politie hield zondag om 03.15 uur een 22-jarige man uit Tilburg aan op de Veldhovenring. De man bleek onder invloed van alcohol en is aangehouden. Uit een ademanalyse bleek een uitslag van 400 ug/l. De bestuurder bleek niet in bezit van een rijbewijs en is na verhoor met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Twee aanhoudingen na openlijke geweldpleging

TILBURG: Een 23-jarige vrouw uit Tilburg was op zondag omstreeks 00.30 uur met vriendinnen in een horecagelegenheid aan de Paleisring. Ze kwamen hier twee bekenden tegen. Er was al enige tijd spanning tussen betrokkenen en er ontstond een conflict. Toen de 23-jarige vrouw en haar vriendinnen besloten de gelegenheid te verlaten, ontstond buiten een vechtpartij. De 23-jarige probeerde haar vriendinnen en de andere groep te scheiden. Hierbij werd ze in het gezicht geslagen en kwam ze ten val. Ze hield een zwelling in het gezicht over. De politie nam aangifte op van de vrouw en hield een 30-jarige Tilburgse en een 26-jarige Tilburgse aan voor openlijke geweldpleging. Ze zijn ingesloten en verhoord.

Drietal aangehouden voor winkeldiefstallen

TILBURG: Een politieman in burger zag op zaterdagmiddag hoe twee mannen en een vrouw een aantal dvds wegnamen bij een winkel aan de Heyhoefpromenade. Hij hield de 19-jarige vrou, 39-jarige man en 25-jarige vrouw uit Tilburg aan. Ze bleken geen geldig identiteitsbewijs bij zich te hebben. Bij de gedupeerde is de diefstal gemeld en van er is aangifte opgenomen. Ook bleken de drie bij een drogisterij en een boekhandel winkelwaar te hebben ontvreemd, ook hier is aangifte opgenomen. De goederen zijn geretourneerd. Voor beide winkels hebben de drie een winkelverbod gekregen. Ze zijn in verzekering gesteld.

Snelheidscontroles

TILBURG: De politie hield op zaterdag tussen 17.00 uur en 20.50 uur een snelheidscontrole aan de Ringbaan West. Van de 2500 passanten waren er 16 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km/u. Op deze weg geldt een maximum van 50 km/u.

Ook op de Ringbaan West is op snelheid gecontroleerd. Tussen 10.40 uur en 16.40 uur werden 5283 passanten gecontroleerd. Hiervan waren er 116 in overtreding. Hier geldt een maximum van 50 km/u.

Schennispleger valt jonge meisjes lastig

TILBURG: Zaterdag om 17.10 uur was een 15-jarig meisje met haar vriendinnen in een park aan de Drechterlandstraat. Ze werden geroepen door een onbekende man. Toen de meisjes zich omdraaiden zagen ze dat de man zich stond te bevredigen. Het 15-jarige meisje meldde de schennispleging en deed aangifte. De politie zocht de buurt af en verstuurde een SMS-Alert met een beschrijving van de man en het verzoek naar hem uit te kijken. Eén getuige heeft zich gemeld.

Bestuurder onder invloed rijdt sloot in

GOIRLE: Op zaterdag omstreeks 19.30 uur werd er melding gemaakt door een getuige van een éénzijdig ongeval. Een auto was aan de Rillaersebaan in de sloot gereden. De 53-jarige bestuurder uit Tilburg bleek onder invloed van alcohol. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politibureau voor een ademanalyse. De uitslag hiervan bedroeg 425 ug/l. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld met een bekeuring en een rijverbod van 4 uur. De auto is door een takelbedrijf uit de sloot gehaald.

Man beroofd van tas

TILBURG: Een 30-jarige man uit Tilburg liep zondag rond middernacht over de Puccinistraat, toen er twee mannen naar hem toe kwamen. Ze versperden hem van twee kanten de weg en bedreigden hem met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Ze eisten zijn waardevolle bezittingen en gristen zijn tas weg. Hierna stapten ze in een auto en reden weg in de richting van het Verdiplein. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. In de tas zat o.a. een geldbedrag.

Man gewond na aanrijding

TILBURG: Op zaterdag gebeurde er rond 11.10 uur een ongeval op het Lievevrouweplein. Een 19-jarige man uit Tilburg reed in zijn auto vanaf de Korvelseweg het Lievevrouweplein op. Een 25-jarige man uit Tilburg stak op dat moment de weg over. De automobilist kon niet meer remmen en er ontstond een aanrijding. De voetganger is met onbekend letsel overgebracht naar het Sint Elizabeth ziekenhuis.

Auteur: Inge Rijgersberg