Politie Zaanstreek-waterland

Niewsberichten zondag 2 maart 2008

Zaanstreek-Waterland, 02-03-2008 o Woninginbraken, dronken en aanrijding

Woninginbraken

Volendam, vrijdag 29 februari 2008, 20:41 uur.

Forensische Opsporing heeft sporenonderzoek gedaan naar aanleiding van een inbraak in een hoekwoning aan de Barkentijn. Door het forceren van een raam met een breekvoorwerp wist men na veel moeite binnen te komen. De woning werd doorzocht en er worden diverse zaken vermist waaronder een fototoestel, zonnebril, sieraden, geld en dergelijke. Een buurtbewoner vertelde dat hij rond kwart over zeven in de vooravond glasgerinkel hoorde nabij de woning.

Broek in Waterland, zaterdag 1 maart 2008, 20:54 uur.

Een woning aan de Dokter C. Bakkerstraat werd betreden na het forceren van een raam op de eerste verdieping. Men wist bij het raam te komen door eerst op het dak van een schuurtje te klimmen. De gehele woning werd doorzocht. Er wordt nog door de bewoners onderzocht wat er zoal weg is.

Assendelft, zaterdag 1 maart 2008, 21:35 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning aan de Gouwsingel die vermoedelijk heeft plaatsgevonden rond half acht in de avond. Men is vermoedelijk binnen gekomen door het forceren van de garagedeur aan de achterzijde van de woning. Uit de woonkamer bleek een geldbedrag en een autosleutel verdwenen. De auto stond nog voor de deur. In de woning was nogal schade aangericht door de inbrekers. Forensische Opsporing stelt een sporenonderzoek in.

Winkeldieven

Zaandam, vrijdag 29 februari 2008, 13:34 uur.

Personeel van een warenhuis aan de Gedempte Gracht heeft drie vrouwen uit Zaandam van 24, 32 en 29 jaar oud aan de politie overgedragen omdat zij verdacht worden van winkeldiefstallen. Het trio had voor meer dan 600 euro aan goederen uit ten minste zeven winkels bij zich waar zij geen kassabonnetjes van konden tonen. De vrouwen werden verhoord en er wordt proces-verbaal tegen ze opgemaakt. De goederen zijn door de politie teruggebracht naar de diverse winkeliers.

Dronken

Purmerend, vrijdag 29 februari 2008, 12:00 uur.

De politie heeft een 40-jarige man uit Zaandam aangehouden wegens openbare dronkenschap. De man viel op de Wagenweg winkelend publiek lastig en stond op de openbare weg te urineren. De man werd ingesloten en vroeg in de avond na verhoor met een bekeuring in vrijheid gesteld.

In Zaandam werd een 47-jarige man voor hetzelfde feit aangehouden. De in kennelijke staat van dronkenschap verkerende man probeerde op de Westzijde bij het Leger des Heils onderdak te krijgen. Dit werd hem juist vanwege zijn toestand geweigerd. De man werd door de agenten meegenomen en ter ontnuchtering ingesloten.

Purmerend, zaterdag 1 maart 05:12 uur.

Een 36-jarige meneer uit Zuidermeer was zeer dronken op de Koemarkt aanwezig. Agenten vertelden hem dat hij beter naar huis kon gaan. Dit wilde de man wel maar hij wist niet meer waar zijn verblijfplaats in Purmerend was gebleven. De man werd ter ontnuchtering ingesloten en in de loop van de ochtend met een bekeuring heengezonden.

Aanrijding

Broek in Waterland, zondag 2 maart 2008, 03:17 uur.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een aanrijding waarbij een personenauto tegen een gevel op de Parallelweg is aangereden. Een 19-jarige inwoner van Broek is aangehouden als verdachte van het veroorzaken van de aanrijding en rijden met drank op. De politie kreeg aanvankelijk een ingewikkeld verhaal over een inbraak en een gestolen auto te horen dat bij nader onderzoek niet bleek te kloppen. De verdachte reed vanuit de richting Monnickendam over de N247 en reed linksaf de Parallelweg op. Hij verloor om onbekende reden de macht over het stuur en kwam tegen de gevel van een woning tot stilstand. Daarna werd de plaats van het ongeval verlaten. Na aanhouding in zijn woning blies de verdachte aan het bureau 440 ugl, oftewel ruim 1 promille. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Zijn auto raakte door de aanrijding vermoedelijk total loss en werd weggetakeld. Proces-verbaal van de aanrijding en het rijden met drank op wordt opgemaakt.