Agenten mishandeld tijdens hulpverlening

Drunen, 02-03-2008

Een agent en een brigadier van politie zijn in de nacht van zaterdag op zondag in de Grotestraat mishandeld toen zij twee mannen aan hielden die hun hulpverlening belemmerden. De politiemensen probeerden voor een café hulp te verlenen aan een man die eerder door een nog onbekende verdachte tegen de grond was geslagen en buiten bewustzijn was. De later aangehouden mannen, een 24-jarige man uit Elshout en zijn in Engeland woonachtige 51-jarige vader, bemoeiden zich met de werkzaamheden van de agenten en vonden kennelijk dat het slachtoffer zijn verdiende loon had gekregen. Ondanks meerdere sommaties gaan de mannen niet weg. Een omstander die zich ergerde aan het gedrag van hen komt met de jongste in gevecht als hij daarover een opmerking maakt. De politiemannen grijpen in en houden de jongste verdachte aan. Zijn vader schiet hem vervolgens te hulp. De politiemannen krijgen daarbij allebei enkele klappen in het gezicht, als gevolg waarvan beiden verwondingen opliepen. De agent had een opgezwollen, blauwe kaak en de brigadier een gescheurde en gezwollen lip. De mannen konden pas met de behulp van assisterende eenheden onder controle worden gebracht. De twee verdachten zijn ingesloten en inmiddels in verzekering gesteld. De recherche is een onderzoek gestart, waarin diverse getuigen nog moeten worden gehoord.

De politiemannen doen aangifte tegen de twee aangehouden verdachten. Zij hebben zich allebei onder dokersbehandeling gesteld.

Als gevolg van het handelen van de beide verdachten konden de politiemensen hun hulpverlenende taak richting het bewusteloze slachtoffer, in afwachting van de ambulance, niet uitvoeren. Deze 26-jarige man uit Drunen is met een flinke hoofdwond naar een ziekenhuis gebracht.

De politie onderzoekt tevens door wie dit slachtoffer is mishandeld. Getuigen worden dan ook opgeroepen zich te melden bij de politie via 0900-8844