Persberichten Lekstroom, 15.00 uur

Utrecht, 02-03-2008

Oproep getuigen: Brandstichting

TULL EN TWAAL Op vrijdag 29 februari omstreeks 15.50 uur ontving de politie de melding dat een woning aan de Waalseweg in brand stond. Door het vuur brandde de boerderijwoning omgeven door weilanden - geheel af. Het huis was in gebruik als vakantiewoning en op dat moment werd het niet bewoond. Op basis van onderzoek vermoedt de politie brandstichting. De eigenaar van de woning heeft inmiddels aangifte gedaan.

De politie roept getuigen of personen met meer informatie op zich te melden. In de omgeving zijn rondom het tijdstip van de brand drie jongens gezien met visspullen. Deze vissers worden eveneens verzocht om contact op te nemen met de politie. Mogelijk hebben zij meer informatie. Getuigen kunnen contact opnemen met de recherche in Nieuwegein via tel 0900-8844. Anoniem melden kan ook via tel. 0800-7000.

Rijden onder invloed

HOUTEN De politie ontving in de nacht van zaterdag op zondag 2 maart omstreeks 01.50 uur de melding dat in de berm naast de Rondweg een auto stond, waarvan de bestuurder moeilijk ter been was en was opgehaald door een vrouw. Op basis van het kenteken werd de bestuurder achterhaald en aangetroffen in zijn woning. De 59-jarige man werd aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Hij blies op het bureau 645 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Snelheidscontrole

VIANEN De politie heeft op zaterdag 1 maart op de Stuartweg tussen 14.00 en 16.45 uur een snelheidscontrole gehouden. In totaal werden 1.539 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Hiervan reden 479 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid was 87 km/u waar 50 km/u maximaal is toegestaan.

Verkeerscontroles

HAGESTEIN/ZIJDERVELD/EVERDINGEN De politie heeft op zaterdagmiddag 1 maart verkeerscontroles gehouden op de Hooglandseweg in Hagestein, de Dorpsweg in Zijderveld en de Graaf Huibertlaan in Everdingen. Tijdens de controles werd speciaal gelet op het dragen van de gordels. In totaal kregen vijf bestuurders een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel en vier keer voor het niet kunnen tonen van het rij en/of kentekenbewijs.

Verkeercontrole

VIANEN Op zaterdagochtend 1 maart heeft de politie een verkeerscontrole gehouden bij de kruising Bentzberg met de afrit A2. In totaal kregen zes bestuurders een bekeuring voor het niet dragen van de gordel, een bestuurder kreeg een boete voor het rijden door rood licht en een bestuurder kreeg een boete voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs.