NPS/VARA/VPRO
vpro | nps | vara / BUITENHOF NIEUWSBRIEF /

1 maart 2008
www.buitenhoftv.nl
Buitenhof 2 maart 2008
Zondag, 12.05 uur, Nederland 1.

Haalt de NAVO 2015?

Jaap de Hoop Scheffer, secretaris-generaal van de NAVO, komt naar Buitenhof om over de problemen van de verdragsorganisatie te praten. Het voortbestaan van de NAVO komt in gevaar doordat steeds minder landen de lasten van de Afghanistan-missie en andere militaire missies willen dragen. Daardoor dreigt scheefgroei te ontstaan. Hoe probeert de Nederlandse secretaris-generaal zijn organisatie bij elkaar te houden en te hervormen? Moet ook de militaire strategie van de NAVO op de schop, zoals een aantal voormalige topgeneraals voorstelt? De actuele crisis rond Kosovo en de komende NAVO-top van 2 tot 4 april in Boekarest - waar president Poetin voor het eerst zijn opwachting zal maken- komen ook aan bod.

Haalt de coalitie 2011?

'Samen werken, samen leven', luidt het motto van het kabinet Balkenende IV. Maar dat samen werken blijkt voor de coalitiepartners onderling nog lang niet mee te vallen. Over het ontslagrecht moest deze week opnieuw met spoed gedebatteerd worden, en ook over de reactie op de komende film van Wilders ontstond politieke onenigheid.
In Buitenhof Mariëtte Hamer, sinds kort de waarnemend fractievoorzitter van de PvdA in de Tweede Kamer. Hoe krijgt deze coalitie van CDA, PvdA en CU na een jaar regeren weer nieuw elan?

Presentatie: Rob Trip
Columnist: Désanne van Brederode
Eindredactie: Jan van Friesland

>

NB De hier genoemde onderwerpen zijn onder voorbehoud en kunnen door de actualiteit nog gewijzigd worden.

BUITENHOF zondag 2 maart, 12.05 uur, Nederland 1.

Presentatie: Rob Trip Columnist: Désanne van Brederode
Eindredactie: Jan van Friesland
Redactie: Jan van Friesland, Peter van Ingen, Leonard Ornstein, Clairy Polak, Herman Schulte Nordholt, Rob Trip, Ad Verbrugge
Webredactie: Lotte Werkema

Buitenhof wordt afwisselend gepresenteerd door (v.l.n.r.) Peter van Ingen, Clairy Polak en Rob Trip.
>

Uitzending: 2 maart 12.05 uur op Nederland 1. Herhaling: maandagochtend 10.30 uur op Nederland 2.

Op buitenhoftv.nl:
Na elke uitzending vindt u op www.buitenhoftv.nl informatie over de in het programma besproken onderwerpen. Verder kunt u er deze en eerdere afleveringen van Buitenhof nog eens als streaming video bekijken (vanaf de namiddag) en kunt u de column nog eens rustig nalezen.

Reageren? Mail: buitenhof@vpro.nl