Ingezonden persbericht


nationale restaurant week van diningcity.com 3-9 maart

¤1,- per rekening voor goed doel van jan jaap van der wal

Amsterdam, 10 januari 2008 ­ Bij liefhebbers van lekker en gezellig eten is het fenomeen van de Restaurant Week van online restaurantgids DiningCity.com dit jaar zo aangeslagen dat begin maart 2008 dit uiterst populaire culinaire evenement op nationaal niveau plaats vindt. Naar verwachting zullen er in totaal meer dan 300 restaurants deelnemen en gaan 100.000 mensen genieten van de kookkunsten van toprestaurants in het hele land.

Door succes nu nationaal: goedkoop luxe uit eten
De Restaurant Week van 3 tot en met 9 maart is de perfecte formule om op een feestelijke en zeer aantrekkelijk geprijsde manier kennis maken met de kookkunsten van toprestaurants. Deze zomer genoten al 75.000 Nederlanders van een feestelijk drie gangen diner voor 25 euro of een uitgebreid lunchmenu voor 20 euro. De afgelopen week dineerden 15.000 liefhebbers in Antwerpen voor eenzelfde prijs. Omdat de volgende Nederlandse editie van de Restaurant Week in maart 2008 nu nationaal wordt gehouden kunnen er veel meer zaken meedoen. Naar verwachting nemen meer dan 300 restaurants deel aan de komende nationale Restaurant Week. Naar schatting zullen er 100.000 eetliefhebbers profiteren van dit fantastisch culinaire concept. Reserveren bij de deelnemende (top)restaurants kan vanaf 6 februari en alléén via de website www.restaurantweek.nl.

Dagelijks extra couverts
De 'run' op de deelnemende restaurants was het afgelopen jaar zo groot dat er nog wel eens 'nee' moest worden verkocht. Om te voorkomen dat er geen plaats meer is tijdens de week zelf is er iets nieuws bedacht door organisator DiningCity.com: tijdens de Restaurant Week worden er dagelijks tussen 12.00 en 12.30 extra couverts toegevoegd zodat er ook tijdens de week nog een reservering gemaakt kan worden. Restaurants als Le Garage van TV-Chef Joop Braakhekke, Visaandeschelde en Brasserie Le Camelia van het Okura hotel in Amsterdam doen weer mee, maar ook met een Michelinster bekroonde restaurants als De Nederlanden in Vreeland a/d Vecht, Callas in Den Haag, Paul van Waarden in Rijswijk, 't Raethuys in Wateringen, Cheval Blanc in Heemstede en het nog 'jonge' Amarone in Rotterdam dat net een ster van Michelin heeft gekregen. Ook het moderne Rozemarijn in Maastricht neemt dit jaar voor het eerst deel aan de Restaurant Week.

Geniet culinair én steun een goed doel
Dat de Restaurant Week van 3 tot en met 9 maart nu nationaal wordt georganiseerd is niet alleen een goed bericht voor iedereen die houdt van lekker uit eten gaan, maar ook voor de stichting Child at Venture van stand-up-comedian Jan Jaap van der Wal. Want van elke rekening gaat ¤1,- naar dit project dat ondernemerschap van jongeren in de Derde Wereld ondersteunt.

DiningCity.com is een toonaangevende online restaurantgids, gestart in 1998 en momenteel actief in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Haarlem, Antwerpen, Madrid, Geneve, Rome, New York en zelfs in Hong Kong. Bezoekers van de website kunnen restaurants zoeken op prijsklasse, soort keuken, ligging en sfeer. Informatie over de restaurants wordt gepresenteerd aan de hand van foto's, menu's en interactieve mogelijkheden zoals online reserveren en virtuele tours. Wat DiningCity.com onderscheidt, is de combinatie van aantrekkelijk en aansprekend beeld en de interactieve mogelijkheden. Zie ook www.diningcity.com.

Noot voor de reactie:
Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u een bezoek brengen aan de persafdeling op http://www.restaurantsweek.nl/pers of contact opnemen met:

DiningCity.com
Contactpersonen: Jeroen van den Brink / Floris van Altena Telefoonnummers: 020 486 67 29 / 06 24 24 60 37 / 06 43 65 79 84 Email: jeroen.van.den.brink@diningcity.com / floris.van.altena@diningcity.com

USP Marketing PR
Contactpersonen: Tessa aan de Stegge / Charlotte Rings Telefoonnummer: 020 42 32 882
Email: tessa@usp.nl/ charlotte@usp.nl