Gemeente Capelle a/d IJssel

Capelle geeft cursus Omgaan met geld

Is uw maand ook altijd te lang? Of anders gezegd, is het voor u lastig om de financiën op orde te krijgen of te houden? Wilt u weten hoe u met een klein budget de maand door kunt komen? Wilt u goede tips om geld te besparen? Of hoe om te gaan met schuldeisers? Schrijf u dan in voor de budgetcursus Omgaan met geld die op 3 maart begint!

Dit leert u op cursus:


- het maken van keuzes wat betreft inkomsten en uitgaven;


- het rondkomen met uw inkomen;


- het opzetten en onderhouden van uw eigen financiële administratie;


- het opstellen van een budgetplan;


- het voorkomen van schulden;


- wat u moet doen om eventuele schulden aan te pakken en op te lossen.

Voor wie?

Het doel van de cursus is het leren omgaan met geld en het voorkomen van schulden. Daarom is de cursus bedoeld voor alle Capellenaren die op welke manier dan ook meer inzicht willen krijgen in hun eigen financiële positie.

Kosten

U hoeft niets te betalen om aan de cursus mee te doen. In de eerste les krijgt u een cursusmap. Daarin staan allerlei tips en weetjes over omgaan met geld. Ook ligt er voor alle deelnemers een rekenmachine klaar. De enige verplichting die u heeft, is om alle bijeenkomsten bij te wonen tenzij u een goede reden heeft om afwezig te zijn.

Wanneer en hoe?

De cursussen starten acht keer per jaar. De cursus bestaat uit zes lessen. Elke week is er een les die drie uur duurt. De eerstvolgende cursus begint op 3 maart. Wilt u zich aanmelden? Download dan de folder Budgetcursus elders op deze website. Vul de antwoordkaart in en verstuur deze (zonder postzegel). De overige startdata van de cursus zijn: 10, 17 en 31 maart en 7 en 14 april.

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Kijk dan op elders op deze site bij het product Budgetcursus in het e-loket. Ook kunt u bellen tel. 2848509 of een e-mail sturen naar inkomensbrigade@capelleaandenijssel.nl.