Milieukeur

Hoorzitting Maatlat Duurzame Veehouderij Melkvee (rund)

3 Maart 2008:
Hoorzitting Maatlat Duurzame Veehouderij Melkvee (rund)

Het certificatieschema voor de Maatlat Duurzame Veehouderij is geldig vanaf 1 januari 2008. Het betreft de criteria en de beoordelingsrichtlijnen voor de diersectoren varkens en pluimvee. Vanaf die datum kunnen bedrijven hun stallen aanmelden voor het certificaat voor de Maatlat Duurzame Veehouderij om in aanmerking te komen voor de milieu-investeringsaftrek (MIA) en/of voor de willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). Melkvee is daarin vanaf 1 januari 2008, in afwachting van criteria, al wel opgenomen.

Op maandagmiddag 3 maart 2008 organiseert SMK een hoorzitting MDV-Melkvee in Utrecht. Belangstellenden kunnen zich daarvoor aanmelden.

Melkveehouderij
Op dit moment zijn er voor de melkveehouderij nog geen mogelijkheden om zich voor MIA en Vamil aan te melden middels de daarvoor bestemde code F1103 op de Milieulijst 2008 (Staatscourant 24 december 2007, nr. 249). SMK ontwikkelt daarvoor nu in opdracht van de overheid criteria voor MDV-Melkvee (rund) voor de milieu-investeringsaftrek (MIA) en de willekeurige afschrijving milieu-investering (Vamil). Net als bij de andere diersectoren van de Maatlat Duurzame Veehouderij zullen er bovenwettelijke eisen worden gesteld aan zowel reductie van de ammoniakemissie als aan dierenwelzijn.

Deze MDV-Melkvee criteria zullen dit voorjaar in de vorm van een certificatieschema worden gepubliceerd. MDV-stallen die nieuw worden gebouwd of gerenoveerd, zullen door een onafhankelijke certificatie-instelling worden gecontroleerd.

Hoorzitting
Om de laatste versie van de criteria bij de afronding te toetsen met stakeholders uit de praktijk, organiseert SMK een openbare hoorzitting. Voor de MDV-Melkvee wordt er ook een uitwerking gemaakt die gekoppeld zal worden met de regeling Groenbeleggen. In het tweede deel van de hoorzitting komen die criteria aan bod. Iedereen die betrokken is bij het onderwerp kan de openbare hoorzitting bezoeken op maandagmiddag 3 maart 2008 van 13.45 uur tot 16.30 uur. De bijeenkomst wordt gehouden in vergadercentrum Hoog Brabant te Utrecht.

Aanmelden
Belangstellenden voor deze hoorzitting kunnen zich vóór 15 februari aanmelden bij SMK door middel van e-mail (smk@smk.nl) Het begeleidende rapport, het concept certificatieschema en een routebeschrijving worden dan tijdig toegezonden. Voor eventuele vragen kan men contact opnemen met Saskia Lucardie, assistent projectleider agro/food bij SMK (070-3586300).

Meer informatie:

SMK
Herman Docters van Leeuwen, manager agro/food
Telefoon: 070-3586300
E-mail: hdoctersvanleeuwen@smk.nl
Fax: 070-3502517
Website: www.smk.nl

De volgende websites geven specifieke informatie over de MIA- en Vamil-regelingen:
www.vrom.nl/mia
www.senternovem.nl/VAMIL_MIA
www.belastingdienst.nl/zakelijk/investeringsregelingen

Laatst gewijzigd: 06 februari 2008