Protestantse Kerk in Nederland


Bijeenkomst in Zuid-Holland rond WMO

ma 3 maart 2008, 19:30 uur - 22:00 uur
In Zuid-Holland is er op maandagavond 3 maart een bijeenkomst over de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). De bijeenkomst begint met een korte film, waarin inspirerende voorbeelden van vrijwilligerswerk worden getoond. Daarna volgt een uitleg over de website http://www.kerkenwmo.nl/ en worden voorbeeldprojecten uit de eigen regio gepresenteerd. Dan volgen twee workshops. De avond wordt afgesloten met een vragenronde.

Om lokale kerkgemeenschappen meer te betrekken bij de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) heeft het Ministerie van VWS subsidie ter beschikking gesteld aan het ACTA-project. In ACTA werken de stichting HiP (Hulp in de Praktijk), de NPV (Nederlandse Patiënten Vereniging) en een aantal kerken nauw samen. Als eerste onderdeel van het ACTA-project werd op 31 oktober 2007 de website www.kerkenwmo.nl gelanceerd. Het tweede onderdeel is een serie regiobijeenkomsten.

De bijeenkomst vindt plaats in het ontmoetingscentrum van de protestantse gemeente in Nieuwerkerk a/d IJssel, Bospolderstraat 10. Het programma start om 19.30 uur. U kunt zich voor de avond aanmelden via de stichting HiP, tel. (0346) 33 08 83 (Joke Haaijer) of via www.kerkenwmo.nl, doorklikken naar 'kalender', regiobijeenkomst Zuid-Holland.