Vlaamse Overheid

(N211) in Grimbergen en Meise: structureel onderhoud van de weg en aanleg van een fietspad

Vilvoordsesteenweg en Wolvertemsesteenweg (N211) in Grimbergen en Meise: structureel onderhoud van de weg en aanleg van een fietspad

Vlaamse overheid

maandag 25 februari 2008

Op 3 maart beginnen de werkzaamheden aan de N211 (Vilvoordsesteenweg/ Wolvertemsesteenweg) in Meise en in Grimbergen. De werkzaamheden omvatten een structureel onderhoud van de rijweg en de aanleg van een vrijliggend fietspad. Ze zullen in tien fasen uitgevoerd worden.

Fase 1 start op 3 maart in Meise, tussen de Strombeekbeverselaan en de Kapellelaan. Onmiddellijk daarna, op 31 maart, volgt fase 2, tussen de Kapellelaan en de Koninklijke Kasteeldreef. In Grimbergen wordt ook op 3 maart gestart met fase 9, tussen de Spaanse Lindebaan en de Groot-Molenveldlaan. Onmiddellijk daarna volgt er fase 10, tussen de Groot-Molenveldlaan en de grens met Vilvoorde.

Het gemotoriseerde verkeer in de rijrichting van Vilvoorde zal vanaf 3 maart omgeleid worden langs de Strombeekbeverselaan en de Kapellelaan, en vanaf 31 maart langs de Strombeekbeverselaan en de Koninklijke Kasteeldreef. In Grimbergen zal de omlegging verlopen langs de Brusselsesteenweg, de Merodestraat, de Sparrenlaan, de Populierendallaan en de Grootmolenveldlaan.

De asfaltverharding op de rijweg zal 's nachts worden aangebracht. Voor elke twee opeenvolgende fasen zal dat één nacht in beslag nemen. De weg zal gedurende die nachten ter hoogte van die tracés in beide richtingen afgesloten worden voor alle verkeer. De precieze data waarop 's nachts gewerkt zal worden, zullen op de website van de gemeente Grimbergen meegedeeld worden.

Overdag zal het verkeer dat vanuit Vilvoorde komt, tijdens de hele duur van de werkzaamheden de N211 kunnen blijven gebruiken.

De werkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van de gemeenten Grimbergen en Meise, en worden deels gefinancierd door het Vlaamse Gewest.

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Ir. Frans Venstermans, Agentschap Infrastructuur, Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant
Tel: 02 257 23 00
Fax: 02 257 23 80
Email: wegen.vlaamsbrabant@vlaanderen.be