Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond
Postbus 107
1200 AC Hilversum
Tel: 035-6264100 Fax: 035-6240760
E-mail: knltb@knltb.nl
Homepage: www.knltb.nl



Amersfoort: 26 februari 2008

VETERANENTENNISSERS STRIJDEN IN 'S-GRAVELAND OM NATIONALE TITEL

De indoorbanen van Tulip Tennis Center in 's-Graveland staan van maandag 3 tot en met zondag 9 maart voor de zevende achtereenvolgende keer in het teken van de Nationale Overdekte Veteranen Kampioenschappen (NOVK). Dit jaar doen opnieuw bijna 400 veteranentennissers een gooi naar de nationale titel in het enkel-, dubbel- en gemengd dubbelspel. Er wordt gespeeld op tapijtbanen.

Deelnemers

In 's-Graveland wordt bij de heren in de leeftijdscategorieën van 35+ tot en met 85+ gespeeld. De dames strijden in de leeftijdscategorieën van 35+ tot en met 75+. Op de deelnemerslijst van de NOVK staan veel sterke spelers, onder wie bijvoorbeeld Eva Haslinghuis (Den Haag), Ingeborg Vonk (Loosdrecht), Carin Bakkum (Heemskerk), Nora Blom (Amsterdam), Bart Beks (Nuenen), Sander Groen (Eindhoven) en Hans van Scheppingen (Maarssen).

Programma

De wedstrijden beginnen dagelijks om 10.00 uur en duren tot ongeveer 23.00 uur. Op dinsdag 4 maart wordt een veteranendag georganiseerd voor actieve tennissers in de leeftijdsgroepen 75+ (dames) en 80+ (heren). Cees Marré en Neps Pameijer vertellen daar over hun ervaringen uit het top veteranentennis en bondsarts Babette Pluim geeft een korte lezing over tennis en gezondheid. De veteranendag wordt afgesloten met een afternoon tea. De finales vinden zaterdag 8 en zondag 9 maart plaats. Het wedstrijdverloop is ook te volgen op knltb.nl. De toegang tot alle speeldagen is gratis.