Gemeente Breukelen


Wethouder Wisse op werkbezoek bij hulpvrager Handjehelpen Regio Utrecht

Op uitnodiging van Handjehelpen regio Utrecht bezoekt de Breukelse wethouder Wisse (welzijn) maandag 3 maart een hulpvrager van Handjehelpen regio Utrecht. Het gaat om een gezin met een jongetje (9) met een hechtingsproblematiek. Handjehelpen regio Utrecht biedt vrijwillige thuishulp en mantelzorgondersteuning aan kinderen en volwassenen met een handicap of chronische ziekte en aan kinderen met gedragsproblemen.

Met de komst van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) mag iedere gemeente vanaf 2008 zelf bepalen of zij een organisatie, die in de informele zorg werkzaam is, wil blijven subsidiëren. De gemeente Breukelen heeft onlangs besloten Handjehelpen regio Utrecht een subsidie voor 2008 toe te kennen van ruim 11.000 euro.

Handjehelpen regio Utrecht is er veel aan gelegen degenen die over de subsidie beslissen te laten zien dat het geld goed wordt besteed. Daarom zijn de verantwoordelijke wethouders van de verschillende gemeenten waar Handjehelpen regio Utrecht actief is, gevraagd op de koffie te komen bij enkele hulpvragers in hun gemeente om zo met eigen ogen te zien hoe belangrijk deze intensieve vrijwilligerszorg is. Op deze manier hoopt Handjehelpen regio Utrecht ook in de komende jaren haar subsidie veilig te stellen.

Kwaliteit

Handjehelpen regio Utrecht wil de kwaliteit van het leven van haar hulpvragers verhogen en tegelijkertijd de eventuele mantelzorger(s) ontlasten. Verder vindt zij het belangrijk dat zowel degene die extra zorg nodig heeft als de mantelzorger(s) kunnen blijven meedoen in de samenleving. Zij doet dit door het inzetten van vrijwilligers en stagiaires.

Handjehelpen regio Utrecht is actief in achttien gemeenten in de provincie Utrecht. In 2007 kregen de bijna 700 hulpvragers ruim 70.000 uren hulp. Voor meer informatie kunt u bellen (030-2632950) of kijken op www.handjehelpenregioutrecht.nl.

(Persbericht: Handjehelpen Regio Utrecht, 26 februari 2008)