Gemeente Hoorn


Werkzaamheden aan Stationsplein maandag van start

28 februari 2008 - Op maandag 3 maart begint de gemeente met onderhoudswerkzaamheden aan de bestrating van het Stationsplein. De bestrating is verzakt en toe aan vernieuwing. Voor woensdag 30 april zijn de veranderingen klaar.

De bestrating tussen het stationsgebouw en de doorsteek bij de Spoorsingel naar de Noorderstraat wordt in de maanden maart en april vernieuwd. De volgende aanpassingen staan op de planning: * De verharding van de rijbaan en de parkeerplaatsen wordt opnieuw bestraat en voorzien van een fundering. * De trottoirs aan beide zijden worden opnieuw bestraat. * Voor het kantoor van Connexxion wordt het trottoir aangepast, zodat er een betere route voor voetgangers richting NS-station ontstaat. * Op de aansluiting van de Spoorsingel met de doorsteek naar de Noorderstraat komt een voorrangsregeling, waarbij het verkeer op de Spoorsingel voorrang krijgt op het verkeer dat uit de Noorderstraat komt.

Verkeersmaatregelen Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden is geen doorgaand autoverkeer mogelijk over het Stationsplein vanaf de Noorderveemarkt richting Spoorsingel en Noorderstraat. Er komt voor dit verkeer een omleiding via de Veemarkt, de Gedempte Turfhaven, Onder de Boompjes en de Pakhuisstraat. Autoverkeer op de Spoorsingel richting Noorderveemarkt blijft wel mogelijk. Dat geldt ook voor het busverkeer naar het busstation. De halteplaats voor het station wordt tijdelijk verplaatst naar het busstation. Het NS-station en het kantoor van Connexxion blijven bereikbaar. Fietsverkeer blijft in beide richtingen mogelijk. Voetgangers kunnen altijd via een van de trottoirs hun weg vervolgen.