16 succesvolle diversiteitsprojecten gebundeld

29/02/2008 13:31

MOVISIE

Vogelaar neemt eerste exemplaar Meetellen en Meedoen in ontvangst

Op maandag 3 maart 2007 krijgt Ella Vogelaar, minister voor Wonen, Wijken en integratie, het eerste exemplaar overhandigd van Meetellen en Meedoen. In deze nieuwe MOVISIE-publicatie staan 16 succesvolle projecten die een bijdrage leveren aan het samenleven van verschillende groepen in buurt, dorp of stad.

Stimuleren lokale diversiteit
Bewoners van een Vogelaarwijk die samen activiteiten ontplooien, eenzame ouderen die dineren bij een vrijwilliger en een internetcafé voor mensen met én zonder beperking. In Meetellen en Meedoen staan 16 good practices op toegankelijke wijze beschreven. Stuk voor stuk zijn het vernieuwende projecten die laten zien wat de meerwaarde is van diversiteit. De projecten in Meetellen en Meedoen zijn gekozen door een onafhankelijke jury uit de 38 inzendingen voor de MOVISIE Diversiteitsprijs 2007.

Voor wie?
Meetellen en Meedoen is bedoeld voor iedereen die een bijdrage leveren aan het samenleven van verschillende groepen in buurt, dorp of stad en op zoek is naar inspiratie. Per project vindt de lezer informatie over o.a. de formule, het waarom, de resultaten en de kosten.

Aanbieding Vogelaar
Het eerste exemplaar van Meetellen en Meedoen wordt maandag 3 maart overhandigd aan minister Vogelaar tijdens haar bezoek aan het project Crabbehof dopt z'n eigen boontjes in Dordrecht. Dit project won in november de MOVISIE Diversiteitsprijs 2007 en is één van de 16 beschreven projecten in Meetellen en Meedoen. Crabbehof is een sociaal kwetsbare wijk waar bewoners met succes actief betrokken worden bij de wijk.

Bestellen
Meetellen en Meedoen. 16 succesvolle diversiteitsprojecten is te downloaden of te bestellen via www.movisie.nl/publicaties. Downloaden is gratis. De kosten per bestelde publicatie bedragen 5,- excl. portokosten.