Gemeente Venlo


Frank Lambriks zit WMO-forum voor

29-2-2008

Aanstaande maandag 3 maart heeft Frank Lambriks oud-voorzitter van het College van Bestuur van de onderwijsgemeenschap Venlo e.o. - zijn eerste vergadering als voorzitter van het WMO-forum Venlo. Frank Lambriks geeft daarmee leiding aan inspraak en meedenken van gebruikers en andere betrokkenen bij de WMO in Venlo.

Na veertig jaar in het voortgezet onderwijs te hebben gewerkt, nam Frank Lambriks op de valreep van 2007 afscheid van het Venlose voorgezet onderwijs. Het verbaasde niemand dat hij niet op zijn lauweren ging rusten. Hij werd door diverse partijen benaderd om deel te nemen aan overleggen, werkgroepen et cetera.

Wethouder Jan Lamers (Zorg en Welzijn) is daarom extra verheugd dat Lambriks het verzoek om voorzitter te zijn van het WMO-forum heeft geaccepteerd. Frank Lambriks is gevraagd en gelukkig bereid gevonden - vanwege zijn verbindende en leidinggevende kwaliteiten. Hij is naar mijn overtuiging bij uitstek in staat om leiding te geven aan de inspraak en betrokkenheid bij de WMO, aldus wethouder Lamers.

De heer Lambriks kijkt met plezier uit naar zijn eerste bijeenkomst als voorzitter van het WMO-forum. Uitleggen wat logisch is, is pas echt moeilijk'. Dat hield ik mijn leerlingen altijd voor en dat merk ik nog elke dag. Integratie is voor mij zo'n logisch iets. Samen leven, samen zijn, samen werken, elkaar de ruimte geven dus elkaar vertrouwen, dat alles op basis van gelijkwaardigheid. Ik heb dit altijd uitgedragen bij de opbouw van Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken. En ik zie duidelijke overeenkomsten met de uitvoering van de WMO. Dus!

In het WMO-forum hebben onder andere zitting mensen vanuit de seniorenraad Venlo, gehandicaptenraad Venlo, GGZ-zorgvragers, zorgvragers uit de groep mensen met een verstandelijke beperking, allochtone zorgvragers en mantelzorg- en vrijwilligers zorgaanbieders. Er is bewust voor de vorm van een forum gekozen om naast een zekere ' vaste bezetting ' voor een bepaalde tijd of rondom een bepaald thema het overleg tijdelijk uit te breiden met mensen uit de relevante doelgroep.

EINDE PERSBERICHT

Meer informatie:

Carina de Wijs
Adviseur bestuurlijke communicatie
tel. 077-359 6317
mobiel 06-14404490