Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 2 maart

* PREFENTIEF FOUILLEERACTIE GEHOUDEN
ROTTERDAM WEST - Politieagenten hebben zaterdagmiddag tussen kwart over twee en half vijf preventief fouilleeracties gehouden op diverse locatie in het Nieuwe Westen. Tussen kwart over twee en half vier werden er 66 personen gefouilleerd aan de Vierambachtstraat. Hier werden geen bijzonderheden aangetroffen. Tussen half vier en half vijf werden 39 personen gecontroleerd op de Nieuwe Binnenweg/Heemraadsplein. Hier werd één mes in beslag genomen. De eigenaar kreeg een proces verbaal.


* DRONKEN AUTOMOBILIST AANGEHOUDEN
ROTTERDAM OOSTERFLANK - Politieagenten van district Oost hielden zaterdagmiddag een man aan. De 51-jarige Rotterdammer reed rond kwart voor vijf tegen een geparkeerdstaande auto ter hoogte van metrostation Oosterflank aan bij het inparkeren. De eigenaar van de beschadigde auto zag dit en wilde hem hierop aanspreken. Nadat de verdachte hier niet op reageerde waarschuwde de benadeelde de politie. Deze waren snel aanwezig en met behulp van een getuigenverklaring kon de man opgespoord en aangesproken worden in zijn woning aan de Voermanstraat. Uit de blaastest bleek dat hij bijna vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol genuttigd had. Hierop is hij overgebracht naar het politiebureau waar bleek dat de Rotterdammer ook met een ingevorderd rijbewijs reed. Hij is ingesloten in afwachting van het onderzoek.


* MAN AANGEHOUDEN NA MISHANDELING PARTNER

ROTTERDAM RUBROEK - Politieagenten van district Oost hielden zaterdagochtend een man aan. De Rotterdammer wordt verdacht van het mishandelen van zijn 35-jarige partner in een woning aan de Vondelweg. Het slachtoffer gaf rond half elf aan meerdere malen op zijn hoofd te zijn geslagen met een kandelaar door zijn 46-jarige vriend. Hij had verschillende wonden op zijn hand en een kneuzing in zijn gezicht. Hierop is de verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.


* INBREKERS AANGEHOUDEN
HOEK VAN HOLLAND - Politieagenten hielden zaterdagavond twee mannen aan. Het tweetal wordt verdacht van woninginbraak. Rond acht uur meldde een getuige dat hij achter twee inbrekers aanreed. Hij gaf aan dat het tweetal zojuist bij hem had ingebroken op de Huydecoperstraat. Hierop werd de achtervolging ingezet. Op de 's-Gravenzandseweg in Monster werden zij aangehouden. In de auto werden diverse inbrekerswerktuigen aangetroffen. Tijdens verdere fouillering werden ook goederen uit de betreffende woning aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. De Hagenezen van 38 en
50 jaar oud zijn overgebracht naar het politiebureau in afwachting van het onderzoek.


* AUTO VERNIELD
SCHIEDAM - In de nacht van zaterdag op zondag is er een auto vernield. Rond één uur zagen surveillerende agenten dat de achterruit van een geparkeerdstaande auto aan de Burgemeester van Honnerlage Gretelaan was ingeslagen. Vervolgens waarschuwde zijn de 42-jarige eigenaar.


* AANHOUDING NA HUISELIJK GEWELD
SPIJKENISSE - Politieagenten van district de Eilanden hebben zaterdagmiddag een man aangehouden. Na een melding huiselijk geweld aan de Salamanderveen waren agenten snel ter plaatse. Hier rond kwart voor één aangekomen bleek een 32-jarige vrouw geslagen te zijn door haar vader. Zij had een kneuzing in haar gezicht en vernielde kleren overgehouden aan de mishandeling. Vervolgens is haar 55-jarige vader aangehouden.


* CONTROLES IN SPIJKENISSE
SPIJKENISSE - Politieagenten van district de Eilanden hebben in de nacht van zaterdag op zondag diverse personen bekeurd. Tussen
23:00 en 7:00 werden in totaal 14 bekeuringen uitgeschreven. Onder andere personen die nachtrumoer veroorzaakte, dronken over straat liepen, alcohol nuttigden op de staat en wildplasten werden bekeurd. Verder werd er een jongen aangehouden die zonder helm op zijn bromfiets reed. Hij bleek meer dan drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken te hebben. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Een groep jongeren die bij een supermarkt aan de Nieuwstraat stond is weggestuurd nadat zij de rommel die zij hadden laten slingeren opruimden.


* VERNIELERS AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politieagenten van district Centrum hielden zaterdagochtend drie mannen aan. Het drietal vernielde rond half acht de ruit van een schoenenwinkel op de Lijnbaan. Een beveiligingsmedewerker zag dit en waarschuwde de politie. Aan de hand van het gegeven signalement konden de daders, drie Rotterdammers 19-25, aangehouden worden op de Hoogstraat en de Meent. Ze bleken onder invloed van alcohol te zijn en hadden bloed aan hun handen. Dit vermoedelijk doordat zij de ruit vernield hadden. Ze zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten in afwachting van het onderzoek.


* AANHOUDING NA AGRESSIEF RIJGEDRAG
ROTTERDAM BLIJDORP - Politieagenten van district Noord hielden zondag in de vroege ochtenduren een automobilist aan. De 26-jarige Rotterdammer viel op doordat hij met hoge snelheid over de A20 richting Rotterdam reed. Na meting bleek hij 170 km/h te rijden waar 100 km/h toegestaan is. Ook haalde hij andere weggebruikers rechts in. Ter hoogte van knooppunt overschie sloeg hij van de rijksweg af en reed de Stadhoudersweg op richting het centrum. Hier negeerde hij twee maal een rood licht. De agenten hielden de Rotterdammer hierop staande. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol en had meer dan twee keer de toegestane hoeveelheid alcohol genuttigd. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar bleek dat hij een rijontzegging tot 2010 heeft. De man kreeg bekeuringen voor het rijden zonder rijbewijs, het rijden terwijl zijn rijbewijs is ingevorderd, rijden onder invloed en het niet bij zich hebben van een geldig identiteitsbewijs. In afwachting van het verhoor is de Rotterdammer ingesloten.

FIETSENDIEVEN AANGEHOUDEN
ROTTERDAM NOORD - Politieagenten hielden zondagochtend twee mannen aan. Het tweetal stal onder toeziend oog van agenten in burger een fiets aan de Spoorsingel. Op het moment dat de verdachten de agenten zagen ging één van hen er op de fiets vandoor. De andere zette het op een lopen. Na een korte achtervolging werden beide kort daarna aangehouden. De fietser verzette zich tegen zijn aanhouding en schopte hierbij een agent. De Rotterdammers van 19 en 20 jaar oud zijn rond vier uur overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.


* LUCHTDRUKWAPEN AANGETROFFEN
ROTTERDAM FEIJENOORD - Politieagenten hielden zaterdagavond twee jongens aan. Nadat rond tien voor twaalf een schietpartij gemeld werd op de Strevelseweg waren gealarmeerde agenten snel aanwezig. Omstanders gaven aan dat een tweetal jongens met een wapen in tram
25 gestapt was. Ter hoogte van de Dordtsestraatweg werd het tweetal aangetroffen in de tram. De jonge inwoners van Barendrecht (15, 17) bleken na fouillering een luchtdrukwapen bij zich te dragen. Vervolgens zijn ze aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.


* SCOOTERDIEVEN AANGEHOUDEN
RIDDERKERK - Politieagenten van district Feijenoord-Ridderster hielden in de nacht van zaterdag op zondag twee bromfietsdieven aan. Een alerte voorbijganger meldde rond één uur dat er een bromfiets opengebroken werd aan de Marktstraat. Gealarmeerde agenten waren snel aanwezig en zagen de betreffende brommer wegrijden. Na een korte achtervolging werd het tweetal aangehouden op de Benedenrijweg. Het bleek te gaan om een 22-jarige Rotterdammer en een even oude Ridderkerker. De laatste bleek na fouillering ook nog xtc-pillen bij zich te hebben. De Rotterdammer bleek de identiteitskaart van zijn opa bij zich te dragen. Deze
70-jarige man had al eerder aangifte gedaan van diefstal en wist niet dat zijn kleinzoon deze in zijn bezit had. Verder had de Rotterdammer nog verschillende boetes van bijna 200 euro openstaan. Het tweetal is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten in afwachting van het onderzoek.

Uitgave zaterdag 1 maart

* VERDACHTE AANGEHOUDEN NA GEWAPENDE OVERVAL

ROTTERDAM-CENTRUM - Een 29-jarige man uit Klimmen is zaterdagmiddag op het Centraal Station aangehouden als verdachte van een gewapende overval. Rond twee uur vond op een juwelier aan de West-Kruiskade een gewapende overval plaats. Twee gewapende mannen bedreigden het personeel, losten enkele schoten en vernielden een tweetal vitrines, waarna ze er met een nog onbekende buit vandoor gingen. Tijdens de overval raakte niemand gewond. Direct werd aan de hand van het opgegeven signalement een onderzoek in de omgeving ingesteld. De 29-jarige verdachte werd aan de hand van dit signalement aangehouden. Hij is ingesloten. Door de Forensische Opsporing wordt een sporenonderzoek verricht.


* MAN GEWOND NA SCHIETPARTIJ
ROTTERDAM - De recherche van district Rotterdam-West stelt een nader onderzoek in naar een schietincident waarbij een 25-jarige Rotterdammer zaterdagmorgen gewond raakte. Naar aanleiding van een melding stelden politieagenten een onderzoek in en troffen op de Bellevoysstraat rond kwart voor acht het slachtoffer aan. Hij bleek meerdere malen in zijn been geschoten. De man werd direct overgebracht naar het Erasmus MC.


* GETUIGENOPROEP GEWAPENDE OVERVALLEN
ROTTERDAM - De politie geeft de hoogste prioriteit aan het oplossen van een reeks gewapende overvallen in de regio, zij wil dan ook graag in contact komen met getuigen van deze overvallen. Door diverse rechercheteams wordt zowel regionaal als interregionaal onderzoek verricht. In de vroege ochtenduren van zaterdagmorgen werd een gewapende overval gepleegd op een supermarkt aan de Oude Watering. Een 40-jarige filiaalleider uit Spijkenisse werd rond zeven uur opgewacht door twee gewapende mannen. Hierop werd het slachtoffer gedwongen om geld af te geven waarna het tweetal verdween. Het signalement van de overvallers luidt: Twee donker getinte mannen met een lengte van ongeveer 1.78 lang. Beiden waren rond de 26 a 27 jaar oud en droegen donkere kleding. Tijdens de overval droegen zij beiden een bivakmuts. Na de overval is het tweetal vermoedelijk op een scooter vertrokken. Rond half tien vond een overval plaats op een sigarettenzaak aan de Groene Zoom. Een 34-jarige winkelbediende uit Oud-Beijerland werd rond half tien onder bedreiging van een vuurwapen en een mes gedwongen om geld, sigaretten en een mobiele telefoon af te geven. Beide overvallers droegen een bivakmust en helm. Eén van hen droeg een groene jas en de andere een zwart jack. Dit tweetal is weggereden op een scooter. Door de politie werd direct een uitgebreid buurtonderzoek verricht. Mocht u echter nog niet zijn benaderd of over informatie beschikken die betrekking heeft op deze overvallen of als u weet wie de overvallers zijn neemt u dan zo spoedig mogelijk contact op met de recherche van district Zuid via telefoonnummer 0900-8844. U kunt ook anoniem bellen via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.