Politie Drenthe

Politie neemt auto van alcomobilist in beslag

Hoogeveen, 26-02-2008 o Sommige mensen leren het nooit. Zo ook een 48 jr. inwoner uit Nijeveen. Een ingevorderd rijbewijs en een rijverbod weerhielden hem er namelijk niet van om opnieuw achter het stuur te kruipen.

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag de auto van een 48-jarige alcomobilist uit Nijeveen in beslag genomen. De man moest in eerste instantie een blaastest ondergaan op de Adriaan Baasstraat. Omdat dit niet lukte werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar scoorde de man 1,55 promille. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 7 uur opgelegd. Vervolgens mocht de man het politiebureau verlaten. Even later zagen agenten de man in zijn auto stappen en wegrijden. De man werd wederom aangehouden. Dit maal voor het rijden met een ingevorderd rijbewijs, het rijden tijdens een rijverbod en het rijden onder invloed van alcohol. De politie nam ditmaal ook de auto van de man in beslag. (08-116529/08-116527)

Robert-Jan Valkema verzorgt vandaag de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over dit bericht kunt u bellen met 0592 - 451280.