Persberichten stad Utrecht, 10.45 uur

Utrecht, 03-03-2008

Gewapende overval

UTRECHT Op de Marnixlaan vond zondagavond een gewapende overval plaats waarbij personeel van een winkel werd bedreigd met een mes.

Omstreeks 22.45 uur wilde het personeel van een winkel aan de Marnixlaan de zaak sluiten. In de winkel stond nog één klant die geholpen werd. Plotseling kwam een man de winkel binnen en eiste onder bedreiging van een mes, geld van de medewerker. Nadat een onbekend geld bedrag was afgegeven, vertrok de overvaller.

Kort hierop werd de politie gebeld. Ondanks uitgebreid onderzoek in de omgeving kon de verdachte niet meer worden achterhaald. Het signalement van de verdachte luidt, man, ongeveer 1.70 mtr. lang. Hij droeg een grijze jas en een spijkerbroek. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze overval. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht noord, tel. : 0900 88 44.

Auto-inbreker aangehouden

UTRECHT De politie heeft op de Amsterdamsestraatweg een man aangehouden omdat hij ingebroken had in twee autos.

Getuigen belden omstreeks 15.55 uur naar de politie omdat men gezien had dat een man ingebroken had bij twee autos aan de Vlampijptraat. Aan de hand van het signalement zagen agenten de man op de Amsterdamsestraatweg fietsen. De 28-jarige autokraker uit Utrecht werd aan de kant gezet en aangehouden. Onder de jas van de man trof de politie een navigatiesysteem aan. De man werd voor verhoor ingesloten op het bureau. Op de Vlampijpstraat werden twee autos met ingeslagen ramen aangetroffen.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Amsterdamsestraatweg vond zondagmiddag een aanrijding tussen twee autos plaats. Hierbij raakte een man gewond.

Een 30-jarige man uit Veenendaal reed omstreeks 13.20 uur met zijn bestelbusje over de Amsterdamsestraatweg. Door nog onbekende oorzaak zag hij niet dat de auto voor hem stilstond voor het rode verkeerslicht en reed vol op de achterkant van de auto. In de auto zat een 50-jarige inwoner uit Utrecht die gewond raakte. De Utrechter werd met vermoedelijk nekletsel uit zijn auto gehaald. De Veenendaler bleef ongedeerd. Het verkeer werd voor korte tijd omgeleid.

Auto in brand

UTRECHT Op het Kastelenplantsoen stond zaterdagavond 1 maart een auto in brand.

Omstreeks 22.15 uur kreeg de politie de melding dat er een auto in brand stond op het Kastelenplantsoen. Toen agenten ter plaatse gingen, bleek inderdaad een auto in brand te staan. De brandweer bluste de brand, waarna de auto werd veilig gesteld voor onderzoek. Ook stelde de politie een buurtonderzoek in. Tot nu toe zijn er nog geen aanhoudingen verricht.