080303Lekstroom

Utrecht, 03-03-2008

Ramkraak

NIEUWEGEIN - Aan het begin van de nacht van zondag 2 op maandag 3 maart werd een ramkraak gepleegd. Een auto werd achtergelaten en in brand gestoken.

Rond 00.40 uur kreeg de politie de melding van een inbraak in een pand aan de Ravenswade. Ter plaatse bleek dat de pui van het pand was geramd en dat er uit het pand goederen waren gestolen. Bij het pand stond een auto die kennelijk opzettelijk in brand was gestoken. Mogelijk was die auto bij de ramkraak gebruikt. De brandweer kwam ter plaatse, bluste de brand, maar kon niet voorkomen dat de auto geheel verloren ging.

Aan getuigen die aan het begin van de nacht van zondag 2 op maandag 3 maart iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Ravenswade wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Rijbewijs kwijt

NIEUWEGEIN Een 29-jarige automobilist uit Nieuwegein moest op zondag zijn rijbewijs inleveren omdat hij veel te veel alcohol had genuttigd.

Rond 17.35 uur botste de 29-jarige automobilist op de Zwolseveste tegen een geparkeerde auto. De politie kwam ter plaatse en de Nieuwegeiner bleek te veel te hebben gedronken. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 685 ug/l, meer dan drie keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Geen helm

NIEUWEGEIN Twee opzittenden van een bromfiets vielen op zondagmiddag 2 maart op doordat beiden geen helm droeg.

Rond 15.35 uur zagen agenten een jongeman en een vrouw met een bromfiets over de Montageweg rijden. Omdat beiden geen helm op hadden, kreeg de bestuurder een stopteken. Het tweetal, een jongeman van 18 jaar uit Utrecht en een vrouw van 23 jaar uit Nieuwegein, kreeg een bekeuring. De jongeman kon zich echter niet identificeren en werd aangehouden. Daarbij verzette hij zich en moest met enige moeite worden geboeid. De bromfiets werd voor technisch onderzoek in beslag genomen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal.

Alcohol

IJSSELSTEIN Een 31-jarige automobilist uit Nieuwegein werd op zondagochtend 2 maart aangehouden omdat hij te diep in het glaasje had gekeken.

Rond 05.30 uur werd de Nieuwegeiner op de Beneluxweg gecontroleerd. Uit de blaastest bleek dat hij te veel alcohol had ingenomen en hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 345 ug/l, meer dan anderhalf keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de Nieuwegeiner is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van twee uur.