Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 3 maart

* MAN AANGEREDEN DOOR TRAM
ROTTERDAM AFRIKAANDERWIJK - Een 46-jarige Rotterdammer is zondagmiddag gewond geraakt. Rond vijf uur liep hij door nog onbekende oorzaak voor een rijdende tram op de Putselaan. De tram kon niet op tijd remmen en raakte de man waardoor deze viel. Hij liep verwondingen op aan zijn hand, been en gezicht. Ambulancepersoneel heeft hem overgebracht naar ziekenhuis, locatie Zuider. De technische ongevallen dienst van de politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.


* CONTROLE COFFEESHOPS GEHOUDEN
FEIJENOORD-RIDDERSTER - Politieagenten van het district Feijkenoord-Ridderster hielden samen met een drugshond vrijdagavond een coffeeshopcontrole. Drie shops, aan de Strevelsweg, Oranjeboomstraat en de Jasmijnstraat, werden gecontroleerd. Aan de Strevelsweg werden 10 personen gecontroleerd. Alles bleek in orde. Eén persoon die nog een boete van 140 euro open had staan, betaalde deze. In de Oranjeboomstraat werd met behulp van de speurhond de zaak doorzocht. De eigenaar toonde zijn voorraad. Dit bleek echter niet alles, op diverse plaatsen trof de hond drugs aan. Het totaal bleef echter binnen de gestelde perken. De 36-jarige eigenaar van de shop aan de Jasmijnstraat werd aangehouden omdat zijn voorraad te groot was. Ook hij gaf in eerste instantie niet zijn werkelijk voorraad op. De drugshond vond in diverse geheime vakken een hoeveelheid softdrugs waarna de toegestane hoeveelheid werd overschreden. De man is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.


* AUTO IN BESLAG GENOMEN NA VERWISSELEN KENTEKENPLATEN

POORTUGAAL - Politieagenten van district Zuid hebben in de nacht van zondag op maandag een auto in beslag genomen. Deze auto stond geparkeerd op de Molenweg voor een auto zonder kentekenplaten. Na onderzoek bleek dat de eigenaar van beide auto's de kentekenplaten verwisseld had aangezien ze de tweede auto pas kort had en hier geen kenteken bij geleverd was. Hierop is de auto met valse kentekenplaten rond één uur in beslag genomen. De 22-jarige eigenaresse, afkomstig uit Rozenburg wordt verhoord.


* SCOOTERCONTROLE GEHOUDEN
PERNIS - Politieagenten van het wijkteam Hoogvliet hielden in samenwerking met personeel van de Verkeerspolitie zondagmiddag en
-avond op de Butaanweg een scootercontrole. Ongeveer 100 scooterrijders hadden zich op de Butaanweg verzameld om een race te houden. Door de aanwezigheid van de politie en de controle werd dit voorkomen. In totaal zijn 30 scooters op de rollerbank getest. Hierbij werd 1 scooter in beslag genomen, 12 bestuurders kregen een bekeuring voor het overschrijden van de constructiesnelheid waarbij 2 kentekenbewijzen zijn ingevorderd. Tevens kregen 5 bestuurders een boete voor het rijden met een gladde band, 2 voor het niet hebben van een rijbewijs en werden 3 ASO brieven uitgereikt. In verband met de geplande meeting werd tegelijkertijd op het industriegebied aan de Karel Doormanweg door politieagenten uit Schiedam extra toezicht gehouden. Ook hier kregen 5 scooterbestuurders een bekeuring voor onder meer het niet hebben van een certificaat, het onverzekerd rijden en het rijden met een geschorst kenteken. Tevens werd een openstaande boete van 97.50 geïnd. De scooterrijders waren onder de indruk van de controle en gaven aan te begrijpen dat een dergelijke race niet wordt getolereerd.


* BEKEURD VOOR RIJDEN MET VALSE KENTEKENPLATEN

ROTTERDAM - Een 31-jarige Rotterdammer is in de nacht van zondag op maandag rond kwart voor één op de Nieuwe Binnenweg bekeurd. De man had een brommer in zijn bezit en kon niet duidelijk maken van wie de brommer was. Na onderzoek op het politiebureau bleek de bromfiets voorzien te zijn van valse kentekenplaatsen. De man kreeg een bekeuring.


* DOORRIJDEN NA AANRIJDING LEIDT TOT AANHOUDING

ROTTERDAM OVERSCHIE - Politieagenten van district West hielden in de nacht van zondag op maandag een man aan. De 23-jarige automobilist wordt verdacht van het aanrijden van een 21-jarige fietser op de Oudendijkse Schiekade. Rond half één werd het slachtoffer aangereden door een auto. Hij kwam hierbij ten val en waarschuwde zijn ouders. Verder gaf hij aan in welke richting de verdachte gereden was. De Rotterdammer werd overgebracht naar het Sint Franciscus Gasthuis voor controle. De politie stelde onderzoek in de omgeving in. Aan de hand van de kenmerken van de auto en zijn rijrichting werd de betreffende auto verderop in de Oudendijkse Schiekade aangetroffen. Doordat er schade op de auto aanwezig was die overeenkwam met het verhaal van de fietser is de Rotterdammer aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De auto is in beslag genomen voor onderzoek.


* WEEKENDARRANGEMENT NA BEDREIGING
VLAARDINGEN - Politieagenten van district Waterweg-Noord hielden in de nacht van zaterdag op zondag een man aan. De 45-jarige inwoner van Vlaardingen wordt verdacht van het bedreigen van een personeelslid van een horecagelegenheid aan de Smalle Havenstraat. Deze waarschuwde rond half één de politie na diverse bedreigingen. De agenten brachten de verdachte na aanhouding over naar het politiebureau. Hier bleek hij niet aanspreekbaar doordat hij onder invloed was. Vervolgens kreeg de Vlaardinger een weekendarrangement en een bekeuring van 135 euro.


* INBRAAK IN TUINHUISJES
KRALINGEN-CROOSWIJK - De politie stelt een nader onderzoek in naar de inbraak in zes tuinhuisjes aan het Lagelandsepad. Zondagmiddag rond kwart over twee werden de inbraken ontdekt door de voorzitter van het complex. De inbreker(s) vernielden diverse ruiten waarna de huisjes werden doorzocht. Door de Forensische Opsporing wordt een nader sporenonderzoek verricht.


* INBRAAK IN VIJFTIEN AUTO'S
KRALINGEN-CROOSWIJK - Politieagenten van het wijkteam Hoflaan stellen een onderzoek in naar de inbraak in 15 auto's die geparkeerd stonden aan 's-Lands Werf. De ibnraken werden zondagmorgen vroeg rond zes uur ontdekt. Nog niet alle eigenaren hebben aangifte gedaan. De politie waarschuwt nogmaals om geen waardevolle goederen in de auto achter te laten. Nog te vaak worden navigatiesystemen, autoradio's, tassen, laptops en zonnebrillen achtergelaten. Als u de auto parkeert haalt u dan alle waardevolle spullen eruit en zet het handschoenkastje open!


* JONGE STENENGOOIERS AANGEHOUDEN
ROTTERDAM PROVENIERSWIJK - Politieagenten van district Noord hielden zondagmiddag twee jongens aan. Het tweetal gooide rond twee uur stenen van het viaduct op de Doenkade. Voorbijgangers zagen dit en waarschuwden de politie. Gealarmeerde agenten waren snel aanwezig. Het tweetal, afkomstig uit Berkel en Roderijs, is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij het stenen gooien raakte niemand gewond. Gezien de jonge leeftijd van de verdachten; 10 en 13, hebben zij een HALT verbaal gekregen.