Politie Haaglanden

Persberichten 3 maart

Haaglanden, 03-03-2008

Vast na diefstal autoradio
Den Haag - Getuigen zagen zondag 2 maart om 16.00 uur in een parkeergarage aan het Kurhausplein een man een ruit van een geparkeerde auto ingooien en een autoradio uit de auto halen. Politieagenten konden de man, een 42-jarige Hagenaar, op grond van een signalement aanhouden. In zijn rugzak troffen zij de gestolen autoradio aan. De man zit nog vast.

Fietser gewond
Den Haag Een 25-jarige man uit Den Haag raakte 2 maart om 11.30 uur gewond toen hij op de Willem de Zwijgerlaan langs een geparkeerde auto reed waarvan het portier plotseling geopend werd. Het slachtoffer viel en raakte gewond aan zijn hoofd. De ambulance vervoerde hem naar een ziekenhuis.

Snelheidscontrole
Den Haag Bij een snelheidscontrole op de Bezuidenhoutseweg op zondag 2 maart tussen 18.30 en 23.00 uur, controleerde de politie 238 voertuigen. Tachtig automobilisten reden te hard, waarvan 81 km/u de hoogst gemeten snelheid was (50 km/u toegestaan). De overtreders kunnen een bekeuring tegemoet zien.

4-jarige kleuter aangereden
Den Haag Een 4-jarig Haags jongetje rende zondag 2 maart om 15.00 uur plotseling tussen twee geparkeerde autos de straat over op de Aagje Dekenlaan. Een 49-jarige automobilist uit Den Haag kon het knulletje niet meer ontwijken en reed hem omver. Het slachtoffertje is met verwondingen in het gezicht vervoerd naar het ziekenhuis. De bestuurder werd getest op het gebruik van alcohol, maar hij had niet teveel gedronken.

Drie maal op de bon
Den Haag Een 17-jarige pizzakoerier uit Den Haag moet binnenkort van zijn zuur verdiende geld drie bekeuringen betalen. De politie zag hem zondagmiddag 2 maart rond 17.00 uur zonder helm over trottoirs en door binnentuinen rijden in de omgeving van de Joan Blasiusstraat. Op dat moment waren er ook veel spelende kinderen op straat, wat een gevaarlijke situatie opleverde. Ook werd hij betrapt op het niet aangeven van de rijrichting. In de Anslostraat hielden agenten hem aan en kreeg hij voor de drie overtredingen een bekeuring.

Automobilist stopgezet door taxichauffeur
Den Haag Een 46-jarige Haagse taxichauffeur achtervolgde in de nacht van zondag op maandag 3 maart rond 01.00 uur een 43-jarige Haagse automobilist over de Laakkade. De 43-jarige vertoonde rijgedrag alsof hij onder invloed was. De taxichauffeur liet de Hagenaar stoppen en nam hem zijn autosleutels af. De gealarmeerde politie nam de verdachte mee naar het politiebureau. Daar blies hij 1050 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnende bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). Vanaf 570 ugl wordt het rijbewijs ingevorderd. Bij beginnend bestuurders ligt deze grens op 370 ugl. De politieagenten namen de Hagenaar mee naar het bureau. Vandaag wordt de man nader verhoord.

Met een vuurwapen en hennep op pad
Den Haag Politieagenten controleerden zondag 2 maart om 22.30 uur een personenauto in de Pieter Lastmanstraat. De inzittenden, twee mannen (van 34 en 38 jaar uit Krimpen a/d IJssel en Amersfoort) bleken op pad met een vuurwapen en een zak met hennep. De agenten namen beide in beslag. De verdachten zijn voor nader verhoor ingesloten.

Jeugd schiet met wapen
Den Haag Politieagenten rukten zondagmiddag 2 maart rond 15.00 uur uit naar de Holtenstraat, omdat een groepje jeugd daar met een luchtdrukwapen op balkons schoot. Gelukkig vielen er geen gewonden. De politie trof in de straat een groepje jeugd aan en besloot hen te controleren. Een 14-jarige Haagse jongen bleek in het bezit van een luchtdrukwapen. Een 16-jarige Haagse vriend van de verdachte had een doosje kogels in de nagelegen bosjes gegooid. De 14-jarige kreeg een proces-verbaal voor verboden wapenzit en de 16-jarige ontving een bekeuring voor baldadigheid.

Buurt opgeschrikt door knal
Den Haag Getuigen hoorden in de nacht van zondag op maandag 3 maart rond 00.15 uur een harde knal bij een perceel aan het Willem Dreespark. Toen zij gingen kijken, zagen ze dat er een steen door de ruit van één van de panden aldaar was gegooid. Een getuige zag een 23-jarige Haagse weglopen en besloot haar staande te houden in afwachting van de politie. Onderzoek wees uit dat iemand een stoeptegel door een ruit van het pand had gegooid. De 23-jarige verdachte bleek een bekende van de politie. De politie nam de verdachte mee naar het politiebureau en onderzoekt de zaak.

Twee Ferraris en een BMW
Haaglanden De cameras in de video-auto van Politie Haaglanden registreerde zondag 2 maart om 15.30 uur twee Ferarris en een BMW die met zeer hoge snelheid over de A44 reden. De twee Ferraris hoorden bij elkaar en de BMW wilde graag laten zien wat hij kon. Bij de stoplichten van kruispunt Den Deijl trokken de drie hard op, waarna hun snelheid opliep naar zon 180 km per uur. De agenten zetten de autos aan de kant en namen van alledrie de bestuurders (mannen van 20, 42 en 39 jaar uit Groningen, Wassenaar en Zoetermeer) het rijbewijs in.

Lingerie in papiercontainer
Voorburg Een 36-jarige Voorburgse deed op zondag 2 maart omstreeks 22.00 uur een bijzondere vondst. In een papiercontainer aan de Klaverweide trof zij een grote hoeveelheid lingerie in de verpakking aan. Zij schakelde de politie in die tientallen strings, bustiers en boxershorts aantrof. De artikelen, die vermoedelijk afkomstig zijn van diefstal, werden in het politiebureau veiliggesteld.

Beginnend bestuurder in de fout
Wassenaar Surveillerende agenten controleerden zondag 3 maart om 02.35 uur op de Bellesteynlaan een 21-jarige automobilist uit Wassenaar. De man heeft minder dan vijf jaar zijn rijbewijs en is dus beginnend bestuurder. Hij moest een blaastest afleggen en blies daarbij 410 ugl. De grens voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl. Voor beginnend bestuurders geldt strengere wetgeving: voor hen ligt de grens op 88 ugl.

Jongens betrapt op inbreken
Honselersdijk Een medewerkster van een school aan de Hofwijk zag zondag 2 maart om 16.50 uur hoe een groep van acht jongens bezig was om een hok op het schoolterrein open te breken. De vrouw was op dat moment in de school aan het werk. Ze maakte fotos van de inbraak en legde ook vast hoe de jongeren een skelter uit het hok meenamen. Daarop belde de medewerkster de politie. Bij de school stonden nog twee fietsen van de verdachten en de politie zette die in de school. Toen de twee eigenaren hun fiets kort daarop wilden ophalen, werden ze aangehouden. Ook de overige zes jongeren zijn gevonden en aangehouden. Het gaat om jongens tussen de 12 en 15 jaar uit Poeldijk, Honselersdijk en Zoetermeer. De jongens mochten later op de dag weer naar huis en zullen in de loop van de week zich weer op het politieburau moeten melden voor een nader verhoor.

Jongens beschieten man met luchtbuks
Monster Een 53-jarige man uit Monster liep zondag 2 maart om 14.00 uur letsel op nadat hij geraakt was door een projectiel dat afgeschoten was door een twee jongens met een luchtbuks. De man liep over de Laan van Delfland toen hij schoten hoorde en voelde dat hij in zijn zij geraakt werd. Ook raakte een geparkeerde auto beschadigd. De man belde direct de politie en gaf het adres door waarvandaan hij dacht dat de schoten kwamen. Agenten troffen daar twee jongens (15 en 16) aan die vanuit een zolderraam met een luchtbuks op de man geschoten hadden. Ze werden aangehouden en zitten nog vast voor verhoor.

Baldadig gedrag
Delft De politie hield zondag 2 maart om 17.00 uur op de Lindelaan twee jongens (14 en 15 jaar uit Delft) aan voor baldadigheid. De politie kreeg een melding dat jongens een lichtsnoer aan het vernielen waren van een pand dat volgende week gesloopt wordt. De agenten troffen de twee jongens aan op het dak van het gebouw. Ze kregen een proces-verbaal voor baldadigheid.

Wandelaar slaat op dak passerende auto
Delfgauw De politie hield zondag 2 maart om 15.40 uur een 55-jarige man uit Delft aan voor vernieling van een auto en mishandeling van een 60-jarige automobilist uit Pijnacker. De automobilist reed stapvoets op de Noordeindseweg ter hoogte van een wandelpad en passeerde de 55-jarige wandelaar. Deze man gaf ineens een klap op het dak van de wagen. De automobilist stapte uit, de wandelaar gaf hem vervolgens een harde duw. De automobilist viel tegen de auto en raakte daardoor gewond. Ook zag het slachtoffer toen hij opstond dat de wandelaar met zijn vuist nog een harde klap tegen het achterportier gaf. Vervolgens ging de wandelaar er vandoor. De gewaarschuwde politie kon de wandelaar iets later aanhouden. Het is nog duidelijk wat de reden is van zijn gedrag. De politie onderzoekt de zaak.

Betrapt met zakken gestolen kleding
Zoetermeer Personeel van een winkelketen in de Burgemeester van Leeuwenpassage betrapte zondag 2 maart om 16.40 uur een 36-jarige vrouw uit Zoetermeer op winkeldiefstal. Het personeel zag hoe de vrouw een truitje onder haar jas deed en naar buiten liep. Ook had ze twee plastic tassen bij zich. Een personeelslid rende achter haar aan en zag de vrouw buiten bij haar fiets staan. Het personeelslid sprak de vrouw aan. Zij viel helemaal door de mand toen haar fiets per ongeluk viel en uit de fietstas 22 kledingstukken vielen die uit de betreffende kledingwinkel bleken te komen. De Zoetermeerse wilde er vandoor gaan, maar samen met een voorbijganger, lukte het het personeelslid om de Zoetermeerse aan te houden en mee te nemen naar de winkel. De vrouw ontkende de spullen te hebben gestolen, ze vertelde dat ze de tassen van een vriend had gekregen. De politie onderzoekt de zaak.

Snelheidscontrole
Zoetermeer Bij een snelheidscontrole op de Meerzichtlaan zijn zondag 2 maart tussen 13.30 en 18.00 uur 1357 passanten gecontroleerd. Van hen reden er 112 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 94 km per uur daar waar 50 km per uur is toegestaan.

Man dreigt met brandbom
Zoetermeer Een 48-jarige Zoetermeerder was na een ruzie met een aantal klanten in een café op de Teldersrode zo boos, dat hij naar huis ging om een brandbom te maken. De politie kreeg zondag 2 maart om 23.45 uur een melding dat de man met een molotov-cocktail voor de deur van het café dreigde het pand in de brand te steken. Toen de agenten bij de kroeg aankwamen, troffen zij daar de verdachte aan. Hij had de brandbom (een pot met daarin brandbare vloeistof en een lont) in de mouw van zijn jas verstopt. De Zoetermeerder is aangehouden.