Politie Twente

Persberichten Politie Twente maandag 3 maart 2008

Beschonken bestuurder rijdt te hard en door rood

Enschede

Het rijbewijs van een 23-jarige man uit Losser werd zondag 2 maart ingevorderd, omdat de man onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde op de Lossersestraat in Enschede. Tevens overschreed de bestuurder de maximum toegestane snelheid en negeerde meerdere malen een rood verkeerslicht.

Zondagavond 2 maart werd door de politie in Enschede een snelheidscontrole uitgevoerd op de Lossersestraat. De maximum toegestane snelheid ter plaatse is 80 kilometer per uur. Omstreeks 20.15 uur werd een bestuurder van een auto gecontroleerd die de snelheidsgrens met ruim 40 kilometer per uur overschreed. Een agent reed achter de bestuurder aan in de richting van de Oldenzaalsestraat, om hem aan de kant te zetten. Bij de kruisingen met de Postweg en de Lasondersingel negeerde de bestuurder twee keer een rood verkeerslicht.

Toen de bestuurder, een 23-jarige man uit Losser, aan de kant werd gezet, roken de agenten een alcohollucht bij de man. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau, waar hij aan een ademanalyse werd onderworpen. De man blies 1,06 promille. Omdat de man beginnend bestuurder is, werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de 23-jarige worden de nodige processen-verbaal opgemaakt. Omdat de man militair is, werd de Koninklijke Marechaussee in kennis gesteld. (08-027226)

Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed

Enschede

Het rijbewijs van een 30-jarige man uit Enschede werd in de nacht van zondag 2 op maandag 3 maart ingevorderd, omdat de man onder invloed van alcohol een auto bestuurde op de Buurserstraat in Enschede.

Surveillerende agenten zagen maandag 3 maart omstreeks 02.20 uur een automobilist rijden over de Buurserstraat in Enschede. Om de bestuurder aan een verkeerscontrole te onderwerpen, werd hij aan de kant gezet. Toen de agenten de man aanspraken, roken zij een alcohollucht bij hem.

De bestuurder, een 30-jarige Enschedeër, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar een alcoholtest werd uitgevoerd. De man blies 1,57 promille. Het rijbewijs van de Enschedeër werd ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-027275)

Fietser zonder licht in het bezit van drugs

Almelo

Een 46-jarige man uit Almelo werd zondag 2 maart aangehouden, omdat hij in het bezit was van drugs. De man liep tegen de lamp, toen hij zonder verlichting over de Wierdensestraat in zijn woonplaats fietste.

Op zondag 2 maart zagen surveillerende agenten omstreeks 23.30 uur een man zonder licht fietsen op de Wierdensestraat in Almelo. Toen de agenten de man aanspraken en hem vroegen om te stoppen, reageerde hij niet en fietste slingerend door in de richting van de Burgemeester Raveslootsingel.

De agenten wisten de man, een 46-jarige Almeloër, verderop op de Wierdensestraat staande te houden. De man kon geen geldig identiteitsbewijs tonen. Bij de 46-jarige werden twee zakjes met vermoedelijk harddrugs aangetroffen. De zakjes werden in beslag genomen en de 46-jarige werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar hij werd ingesloten. (08-027257)

Trio aangehouden wegens baldadigheid

Borne

Twee 24-jarige vrouwen en een 32-jarige man uit Hengelo werden zondag 2 maart aangehouden wegens baldadigheid. Het trio had op het Dorsetplein in Borne planten uit bloembakken getrokken. Op zondag 2 maart meldde een getuige omstreeks 08.50 uur dat een drietal personen planten uit bloembakken trok op het Dorsetplein in Borne. Ter plaatse troffen agenten twee vrouwen en een man aan. Op de grond lagen meerdere bloemen en planten, die uit de bloembakken afkomstig waren. Het drietal, een 32-jarige man en twee 24-jarige vrouwen uit Hengelo, bekenden de planten uit de bloembakken te hebben getrokken. Het drietal werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. In de loop van zondagochtend kon het trio weer in vrijheid worden gesteld. Tegen de drie personen wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-027112)

Rijbewijs ingevorderd na weigeren alcoholcontrole

Haaksbergen

Een 53-jarige man uit Haaksbergen werd zondag 2 maart aangehouden, omdat hij vermoedelijk onder invloed van alcohol een snorfiets bestuurde op de Hibbertsstraat in zijn woonplaats. Omdat de man weigerde mee te werken aan een alcoholcontrole werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Surveillerende agenten zagen zondag 2 maart omstreeks 16.15 uur een snorfietser slingerend rijden over de Hibbertsstraat in Haaksbergen. Toen de agenten de man op de Wolkammerstraat staande wilden houden, negeerde hij een stopteken. De man ging een woning aan de Wolkammerstraat binnen. De agenten vorderden de man herhaaldelijk om de deur te openen, waar hij na enige tijd gehoor aan gaf.

De man, een 53-jarige Haaksbergenaar, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Op het bureau weigerde de man medewerking aan een alcoholcontrole. Omdat de man weigerde de blaastest of een bloedproef te ondergaan, werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de 53-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-027179)

Inbreker meldt zich bij politie

Enschede

Een 34-jarige man uit Enschede werd in de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 maart aangehouden. De man wordt verdacht van een inbraak in een woning aan de Noorderhagen in Enschede.

Op zondag 2 maart meldde zich omstreeks 02.15 uur een 34-jarige man uit Enschede bij de politie in zijn woonplaats. De man vertelde die nacht ingebroken te hebben bij een woning aan de Noorderhagen in Enschede. De politie hield de man aan en stelde een onderzoek in. Uit het onderzoek bleek dat in de nacht van zaterdag op zondag inderdaad was ingebroken bij een woning aan de Noorderhagen. Uit de woning was een laptop weggenomen. De 34-jarige werd in verzekering gesteld. De politie sluit niet uit dat de 34-jarige voor meerdere inbraken verantwoordelijk is geweest. Dit zal uit nader onderzoek moeten blijken. (08-027025)

tel.: 053-4555588


---- --