KNHS


Antoinette te Riele wint KNHS-Imperial Riding Cup in Roosendaal 29 februari 2008

ROOSENDAAL (KNHS) Op het prachtige terrein van Ruitersportcentrum Den Goubergh in Roosendaal werd donderdag de derde competitiewedstrijd van de KNHS-Imperial Riding Cup verreden. Antoinette te Riele (Weert) bemachtigde met haar pony Danny Boy B de eerste plaats met een score van 72,89%. Ook met haar nieuwe troef Golden Girl behaalde de amazone een resultaat boven de 70%, goed voor een vierde plaats. Anne Meulendijks (Heeze) werd met Boticceli tweede (71,84%), net voor Danielle Houtvast (Puth) met Domino (71,23%).

Het internationale jurykoppel de heer R Saleh uit Frankrijk, de heer J. van Daele uit België en de heer M. Bomaars uit Nederland was zeer te spreken over de kwaliteit van de deelnemende dressuurruiters en
-ponys. De competitiewedstrijd op Z2-niveau leverde in Roosendaal dan ook ongekend goede resultaten op. Maar liefst vier van de 35 deelnemende combinaties behaalden in de landenproef een score boven de 70% en dertig deelnemers wisten meer dan 60% te behalen. De volgende wedstrijd in het kader van de Imperial Riding Cup wordt verreden op zaterdag 15 maart in Harmelen.

De KNHS-Imperial Riding Cup 2008 bestaat uit een reeks van zes kwalificatiewedstrijden. De beste 12 (gekwalificeerde) combinaties plaatsen zich voor finale. Startgerechtigd in deze competitie zijn ruiters en amazones die in 2008 niet ouder zijn dan 16 jaar en met een D-pony tenminste zijn opgenomen in de dressuur klasse Z2 + 5 winstpunten. De Imperial Riding Cup heeft als belangrijkste doel de ontwikkeling van de Nederlandse ponycombinaties klasse Z2-dressuur te bevorderen en dient als belangrijk selectiecriterium voor de kadervorming.

Uitslag competitiewedstrijd Imperial Riding Cup 28 februari 2008 Roosendaal

1; Antoinette te Riele (Weert); Danny Boy B; 72,89%
1; Anne Meulendijks (Heeze); Boticelli ; 71,84%
3; Danielle Houtvast(Puth); Domino; 71,23%

4; Antoinette te Riele(Weert); Golden Girl; 70,18%

Voor meer informatie en de complete uitslag: www.knhs.nl > dressuur > competities