Gemeente Zevenaar


Week 10

OUD PAPIER
In de gemeente Zevenaar wordt maandelijks huis-aan-huis papier ingezameld. Hieronder leest u wanneer er in uw wijk wordt ingezameld. De inzameling is overdag, tenzij anders is vermeld. Papier gebundeld aanbieden op de aanbiedplaatsen. Wilt u s.v.p. plastic folies verwijderen? Papier van bedrijven wordt niet meegenomen. Kijk hier voor het ophaalschema.

FIETSEN KIJKEN BIJ POLITIEDISTRICT RIVIERENLAND Elke 1e donderdag van de maand kunnen mensen op het politiebureau van Zevenaar komen kijken of de fiets die ze zijn kwijtgeraakt soms ergens in de Liemers is aangetroffen en mogelijk bij deze gevonden fietsen staat. De fietsen zijn afkomstig uit de gehele Liemers, te weten de gemeenten Duiven, Rijnwaarden, Westervoort en Zevenaar. De eerstkomende fietskijkavond is op DONDERDAG 6 maart 2008 van 18:00 TOT 19:30 UUR. Het politiebureau is gevestigd aan de Zonegge 24-04 te Zevenaar

MEDEDELINGEN VAN DE STICHTING PROGRAMMARAAD OOST-GELDERLAND

In zijn vergadering van 25 februari j.l. heeft de Stichting Programmaraad Oost-Gelderland het definitief radio- en televisie-advies opgesteld voor de periode 2008-2009 voor alle gemeenten in de Achterhoek en De Liemers en voor de gemeente Brummen. De ingangsdatum van het advies is 1 juli 2008 en het heeft een looptijd van één jaar.

Radio

* Voor de radio zijn verplicht: Radio 1, Radio 2, Radio 3, Radio 4, Radio 5, 2 Nederlandstalige Belgische zenders, Radio Gelderland en de lokale publieke zender voor uw gemeente.
* Voor de Belgische zenders zijn VRT RVI 1 en VRT radio Donna gekozen.

* Indien er in de gemeente geen lokale publieke zender uitzendt is als vervangende zender Radio Ideaal aangewezen.
* Voor de 16 radiozenders van het basispakket waarover de Programmaraad verder mag adviseren is gekozen voor: Arrow Rock Radio, BBC World Service, BNR FM, Classic FM, Deutsche Welle, Hot Radio, Gelders Geluid, NDR 2, Optimaal FM, Q-Music, Radio France International, Radio 6, Radio 538, Sky Radio, WDR 3 en WDR 4.

Televisie

* Voor de televisie zijn verplicht : Nederland 1, Nederland 2 en Nederland 3, 2 Belgische zenders, TV Gelderland en per gemeente één lokale publieke zender.

* Voor de Belgische zenders zijn VRT 1 en Canvas/Ketnet gekozen.
* Indien er in de gemeente geen lokale publieke zender uitzendt is als vervangende zender Rai Uno aangewezen.

* Voor de 8 televisiezenders waar de Programmaraad verder over mag adviseren is gekozen voor: Arte, Discovery Channel, Eurosport, National Geographic, Nickelodeon/Comedy Central, NDR, TV 5 en WDR.

Advies standaardpakket

Daarnaast heeft de programmaraad een voor kabelexploitant UPC geheel vrijblijvend advies voor het standaardpakket opgesteld.
* Voor de radiozenders zijn dat: Arrow Jazz FM, BBC Radio 2, BBC 3, Caz!, City FM, FunX, HotRadio 93 FM, Juize FM, Kink FM, Radio 10 Gold, Radio Bembem, Radio Oost, Radio Veronica, RNE, Slam! FM, Tweede Kamerlijn, WDR 2 en 100%nl.

* Voor de televisie zijn dat: ARD, BBC 1, BBC 2, CNN, Euronews, Graafschap TV, Jetix/Veronica, MTV, Net 5, RTL4, RTL 5, RTL 7, RTL Duits, SBS 6, TMF, TV Oost en ZDF.

Aanvullend pakket
Kabelabonnees in de gemeenten die binnen het werkgebied van de Stichting Programmaraad Oost-Gelderland wonen, kunnen verzoeken voor een specifieke zender in het aanvullend pakket indienen bij UPC, Postbus 80900, 1005 DA Amsterdam.