Gemeente Midden Delftland


---


1 exemplaar uitgave Weidevogelwacht

---


1ste exemplaar uitgave Weidevogelwacht voor wethouder Van der Kamp (03-03-2008)


1ste exemplaar uitgave Weidevogelwacht voor wethouder Van der Kamp

Aanstaande woensdag 5 maart overhandigt Nico van Paassen, coördinator van de weidevogelwacht Schipluiden/Maasland het eerste exemplaar van de jubileumuitgave ter ere van het 25-jarig jubileum van de weidevogelwacht aan wethouder C. van der Kamp van de gemeente Midden-Delfland.
De weidevogelwacht bestaat uit boeren en vrijwilligers die zich bezig houden met de bescherming van weidevogels zoals Kievit, Grutto, Tureluur en Scholekster. Zo helpt de weidevogelwacht de weidevogels bij het beschermen van hun nesten. Hiermee levert zij een grote bijdrage aan de weidevogelstand en daarmee aan de kwaliteit van het landschap. Deze kwaliteit is ook voor de gemeente Midden-Delfland heel belangrijk omdat daarmee wordt bijgedragen aan de gebiedsvisie Midden-Delfland® 2025. De gemeente heeft zelfs de Grutto als indicator voor haar beleid aangewezen.

De overhandiging van het 1ste exemplaar van het boek vindt plaats op woensdag 5 maart in Uitspanning "Onder Ons" te Delft om 20.00 uur.

De uitgave van het boek is mede mogelijk gemaakt met subsidie van Fonds 1818, de gemeente Midden-Delfland en de agrarische natuurvereniging Vockestaert.

---