KNHS


Nederlanders succesvol op CDI Roosendaal
3 maart 2008
diederik van silfhout

Roosendaal - Afgelopen weekend werd op Ruitersportcentrum Den Goubergh in Roosendaal een internationale dressuurwedstrijd voor junioren en Young riders gehouden. In het sterke deelnemersveld dat ook veel internationale deelnemers kende, was Nederland goed vertegenwoordigd.

In de afsluitende kür op muziek voor Young riders op zondag ging de winst naar Diederik van Silfhout met Ruby (foto), die een percentage van ruim 76% behaalde. De tweede plaats was voor Rabo Talent van het Jaar Lotje Schoots met Luxforms Popeye. Young rider Lotje was ook in andere rubrieken erg succesvol. Eerder die dag eisde ze winst op in een internationale rubriek en op zaterdag schreef ze wederom met het paard Luxforms Popeye de Prix St. George op haar naam.

Bij de junioren behaalde Laurens Sliepenbeek met S&A Ode in de kür op muziek een mooie tweede plaats. Een derde plaats was er voor Angela Krooswijk met Roman Nature.

Ook in andere internationale rubrieken behaalde Nederlandse combinaties fraaie resultaten. Kijk hier voor alle uitslagen.