Gemeente Binnenmaas

Nieuw seizoen Rotterdampas

Het nieuwe seizoen van de Rotterdampas begint op 1 maart 2008. Oud-Beijerland doet al enkele jaren mee aan de Rotterdampas. Maar ook de andere Hoeksche Waardse gemeenten doen nu mee. Daarom is gekozen voor één centraal uitgiftepunt in de Hoeksche Waard.

Nieuwe uitgiftelocatie
Omdat alle gemeenten in de Hoeksche Waard nu deelnemen aan de Rotterdampas, is vanaf heden de Regionale Sociale Dienst Hoeksche Waard hét centrale uitgiftepunt voor de Rotterdampas. Dit betekent dat de Rotterdampas niet langer verkrijgbaar is bij de Gemeentewinkel van Oud-Beijerland.

Rotterdampas
De nieuwe Rotterdampas is geldig van 1 maart 2008 tot en met 28 februari 2009 en is een initiatief van de Stichting Rotterdampas. Met de Rotterdampas kunnen de inwoners van de Hoeksche Waardse gemeenten gebruik maken van aanbiedingen in de gemeente Rotterdam en deelnemende gemeenten in de regio.

Informatie over de RSD
Het aanvragen bij de Rotterdampas kan bij de RSD, op het adres Beetsstraat 7c in Oud-Beijerland. De RSD is telefonisch bereikbaar via (0186) 63 01 00. De Rotterdampas kan worden aangevraagd op maandag tot en met donderdag tussen 10.00 - 12.00 uur en tussen 13.30 - 16.00 uur. Op vrijdag kunt u voor de pas terecht tussen 10.00 en 12.00 uur.

Wat hebt u nodig voor de aanvraag?
Voor het aanvragen van een Rotterdampas is nodig: een geldig legitimatiebewijs en een recente pasfoto. Studenten hebben ook een bewijs van inschrijving bij de studie nodig. Komt u in aanmerking voor een gratis pas? In dit geval moet u de brief van de RSD met de aanbieding voor de gratis pas meenemen. Ook hebt u dan een bewijs nodig van maximaal twee maanden oud van het (gezamenlijk) netto maandinkomen. Dit is dus bijvoorbeeld een salarisstrook, compleet giro- of bankafschrift met storting uitkering of een berekeningsformulier (geen jaaropgave).

Wat kost het?
Het standaardtarief van de Rotterdampas is 55,-. Voor inwonende kinderen van 3 t/m 17 jaar is de pas
5,- mits deze tegelijk worden aangeschaft. In het nieuwe seizoen (maart 2008 t/m februari 2009) is de pas gratis voor mensen met een minimum inkomen en hun inwonende kinderen. Studenten (t/m 29 jaar) betalen dit seizoen 10,-. De studentenpas geldt alleen voor voltijd mbo, hbo of wo studenten, die in Rotterdam studeren of woonachtig zijn en is alleen verkrijgbaar bij de Rotterdampaswinkel (Hoogstraat 10 Rotterdam).

Kortingen
Bent u geïnteresseerd in kortingen voor bijvoorbeeld openbaar vervoer, musea, activiteiten of sport? Wilt u weten welke organisaties er bij u in de buurt zijn aangesloten bij de Stichting Rotterdampas? Kijk dan voor meer informatie op www.rotterdampas.nl, of bel met de Stichting via telefoonnummer (010) 498 46 66.

gemeentehuis
Sportlaan 22
3299 XG Maasdam

postadres
Postbus 5455
3299 ZH Maasdam

telefoon
078 - 676 44 33

fax
078 - 676 19 58

e-mail
gemeente@binnenmaas.nl