Politie Zuid-Holland-Zuid


03/03 Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 03-03-2008 o Persberichten district I

RIJDEN ONDER INVLOED
DORDRECHT Een 54-jarige man uit Dordrecht is zijn rijbewijs kwijtgeraakt wegens rijden onder invloed. Hij blies tijdens een blaastest ongeveer 1,9 promille (820 ug/l). Dit gebeurde op zondagmiddag 2 maart 2008 omstreeks 14.45 uur op de Moldiepweg. De man reed slingerend met zijn personenauto. Na verhoor is hij met een rijverbod van 10 uren heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT Een 26-jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden als verdachte van huiselijk geweld. Dit gebeurde op zondagmorgen 2 maart 2008 omstreeks 11.50 uur in een woning aan de Rijnstraat. De man kneep tijdens een ruzie de keel dicht van zijn 27-jarige vriendin. De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

DORDRECHT Een 25-jarige man uit Schiedam is door politieagenten aangehouden als verdachte van huiselijk geweld. Dit gebeurde op zondagavond 2 maart 2008 omstreeks 23.00 uur in een woning aan de Eisingahof. De man sloeg en schopte zijn 20-jarige vriendin meerdere keren. Ook bedreigde hij haar. De man is ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.

DIEFSTAL BESTELAUTO
ZWIJNDRECHT In de nacht van zondag 2 op maandag 3 maart 2008 is vanaf de Plantageweg een blauwe Volkswagen Transporter, kenteken 34-VS-RB gestolen. In de bedrijfsbus lagen diverse gereedschappen.

INBRAAK VIA DAK
HENDRIK IDO AMBACHT In de nacht van zondag 2 op maandag 3 maart is ingebroken in een benzinestation aan de Nijverheidsweg. Men is via het dak binnengekomen. Binnen werden twee kluizen opengebroken. In de ene kluis zat een onbekend geldbedrag. Ook werd een aantal sloffen sigaretten uit de andere kluis gestolen. Personeel van de Unit Forensische Opsporing stelt een sporen onderzoek in. De politie heeft de zaak in onderzoek.