Ministerie van Defensie

03-03-2008
Nederlandse bijdrage aan de militaire EU-operatie in Tsjaad en de CAR Ondertekenaar: Minister van Buitenlandse Zaken, minister van Defensie en de minister voor Ontwikkelingssamenwerking

De regering heeft besloten voor een periode van één jaar een beperkte bijdrage te leveren met een verkenningseenheid van circa 60 militairen aan de EU-operatie EUFOR Tchad/RCA. De verkenningseenheid zal deel uitmaken van een Iers bataljon. Voorts is een aantal Nederlandse militairen geplaatst bij het operationeel hoofdkwartier in Parijs en het veldhoofdkwartier te Abéché. De uitzendperiode zal naar verwachting medio april beginnen.

De regering heeft het besluit tot deelname aan EUFOR Tchad/RCA genomen na een zorgvuldige afweging van de aandachtspunten van het Toetsingskader 2001 (23591/26454, nr. 7). Het besluit maakt tevens onderdeel van de 3D-benadering, waarbij diplomatie, ontwikkelingssamenwerking en bevordering van de veiligheid geïntegreerd worden ingezet. Aan de hand van deze aandachtspunten wordt in deze brief het kabinetsbesluit nader toegelicht.

DE MINISTER VAN BUITENLANDSE ZAKEN,

Drs. M.J.M. Verhagen

DE MINISTER VAN DEFENSIE,

E. van Middelkoop

DE MINISTER VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING,

Drs. A.G. Koenders

EU-operatie in Tsjaad en de CAR
Om deze publicatie te raadplegen heeft u het programma Acrobat Reader nodig, dat u gratis kunt downloaden