Gemeente Waalwijk Nieuwe gemeentehuis Waalwijk aanbesteed

Vrijdag 29 februari heeft in het gemeentehuis van Waalwijk de aanbesteding van het nieuwe gemeentehuis van Waalwijk plaatsgevonden. De aanbesteding vond plaats voor drie onderdelen: de bouwkundige werken, de werktuigbouwkundige werken en de elektrotechnische werken. Voor het bouwkundige deel hadden zich vier partijen ingeschreven, voor de andere onderdelen vijf partijen. Deze partijen hebben een bieding gedaan.

De laagste inschrijver voor de bouwkundige werken is Mertens Bouwbedrijf BV uit Weert met een bedrag van 10.594.759. De laagste inschrijver voor werktuigbouwkundige deel is Kemkens Installatietechniek uit Zieuwent met een bedrag van 1.887.500 en voor het elektrotechnische deel van het werk heeft Verhoeven Installatietechniek uit Oss als laagste ingeschreven voor 1.460.000. De bedragen zijn slechts een indicatie van de kosten die gemoeid zijn met de bouw van het gemeentehuis. Bovendien bestaan de totale kosten van het gemeentehuis uit meer dan deze drie onderdelen, namelijk ook uit de grondkosten, de apparaatkosten, de inrichtingskosten en de inventaris etc. Uit deze inschrijvingen kunnen nog geen conclusie worden getrokken.

Krediet van de raad van 19,2 miljoen voor de totale bouwkosten van het nieuwe gemeentehuis is voor het college uitgangspunt.

Na controle van de inschrijvingen van de laagste inschrijvers door Complan brengt Complan een gunningsadvies uit aan het college. Het college bekijkt op dat moment de stand van zaken en eventuele consequenties. Zij doet een voorstel naar de raad met daarin de definitieve gunning en het bijhorende definitieve krediet. De verwachting is dat de raad uiterlijk in juni hierover een besluit neemt.

Publicatie datum 29-02-2008