Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Goed gespeeld: symposium over kinderen en schaken

Schaakschool Schaakmeester_P in Nieuwegein bestaat vijf jaar en viert dat met het organiseren van een klein symposium dat is gewijd aan het onderwerp kinderen en schaken. De avond gaat over de rol die schaken kan spelen in het leven van opgroeiende kinderen. Schaken is een spel, en spelen is noodzakelijk en leuk voor ieders ontwikkeling. Schaken is ook een sport, waarbij het omgaan met winnen en verliezen hoort. Schaken is ook een mentale oefening, waarbij de hersens geprikkeld worden om moeilijkheden te overkomen, plannen te verzinnen, mogelijkheden door te rekenen. Schaken is ook een manier om anderen te ontmoeten.

Schaaktrainer en pedagoge Poulien Knipscheer zal een lezing houden onxder de titel 'Goed gespeeld'. Ze gaat in op punten als: welke rol kan schaken spelen in de opvoeding en wat is de rol van de ouders hierin? Hoe leren kinderen omgaan met verliezen, wat zeer confronterend kan zijn?

Poulien Knipscheer

De bijeenkomst wordt gehouden op 18 maart in Montessorischool De Vleugel, Mozartplantsoen 1, Nieuwegein. Aanvang 20.00 uur, slot 22.00 uur. Details over de bijeenkomst vindt u op de website, www.schaakmeester-p.nl. De toegang is gratis, maar aanmelden vooraf is nodig.

---