Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Korpschef tekent convenant met Pools partnerkorps
Publicatiedatum: 3-3-2008 15:22:36

ARNHEM - De korpschef van de politie Gelderland-Midden, de heer Jelle Kuiper, heeft op 3 maart een convenant gesloten met de politie in het Woiwodschap Lublin in Polen. Het document bezegelt de samenwerking tussen de korpsen in de komende jaren; met het Poolse korps worden al langer contacten onderhouden. Het convenant bevat afspraken over kennisuitwisseling en het delen van expertises.

Zo zal het korps vertegenwoordigd zijn tijdens een conferentie in Lublin over de bestrijding van kinderpornografie. De afgelopen jaren zijn er ook al uitwisselingen geweest; zo heeft het biketeam collega's ingewijd in deze specifieke vorm van surveillance. Dit wordt nu ook toegepast in Lublin.

Lublin
Namens het Poolse politiekorps werd het convenant getekend door de korpschef, generaal Dariusz Biel, die op 3 en 4 maart op bezoek is in de politieregio. Het korps werkt in het op twee na grootste Woiwodschap van Polen; een Woiwodschap is een administratieve bestuurslaag, die het best kan worden vergeleken met een provincie. In het gebied wonen ongeveer twee miljoen burgers; in het korps werken ongeveer 5000 mensen. Het gebied ligt in Oost-Polen en grenst direct aan de Oekraïne en Wit-Rusland.
Tijdens zijn bezoek wordt generaal Biel onder meer geïnformeerd over de begeleiding van voetbalevenementen (Polen organiseert in 2012 samen met de Oekraïne het Europees Kampioenschap Voetbal), arrestantenverzorging, ontwikkelingen op het gebied van de opsporing, de bestrijding van drugsoverlast en de handhaving van de integriteit van politiemensen.

Politie Gelderland-Midden
Bureau Communicatie | Ronald van der Leeden
Telefoon: 026-3763053

---