Ingezonden persbericht


TomTom onthult nieuwe High Definition Traffic Receiver

~ nieuwe en bestaande TomTom GO producten voor het eerst geschikt voor HD Traffic ~

CeBIT - Hannover, 3 maart 2008 - TomTom, wereldwijd de grootste aanbieder van navigatieoplossingen, kondigt vandaag de lancering aan van de nieuwe HD Traffic(TM) Receiver die TomTom's geavanceerde verkeersinformatie levert aan bestaande en nieuwe TomTom-klanten. De HD Traffic Receiver heeft een ingebouwde simkaart voor GPRS-verbinding en kan op de sigarettenaansteker van een auto worden aangesloten. De HD Traffic Receiver wordt aangeboden inclusief een abonnement van zes maanden op de HD Traffic-dienst, en is te koop als losse accessoire, of meegeleverd bij een select aantal modellen van de TomTom GO-familie.

Dankzij de unieke aanpak waarbij de beste verkeersdata van verschillende bronnen worden gecombineerd, biedt TomTom aan HD Traffic gebruikers de mogelijkheid gemakkelijk de slimste route naar hun bestemming te plannen. Gebruikers ontvangen tot vijf keer meer verkeersupdates zodat zij beter geïnformeerd zijn over de verkeerssituatie op hun route en accuratere reis- en aankomsttijden ontvangen. Daarnaast dekt HD Traffic tenminste tien keer meer wegen, zodat bestuurders van tevoren weten dat de alternatieve route die zij nemen daadwerkelijk de slimste optie is en zij dus onnodige vertraging vermijden.

De HD Traffic informatiedienst is momenteel beschikbaar in Nederland en wordt in de loop van dit jaar aangeboden in Duitsland en Engeland. In Frankrijk zal de dienst in 2009 gelanceerd worden.

"Voor alle bestuurders is het zeer belangrijk - voor en tijdens de reis - om files te vermijden om op hun bestemming aan te komen," zegt Harold Goddijn, chief executive officer van TomTom. "Met de HD Traffic Receiver, kunnen TomTom GO-klanten profiteren van onze superieure verkeersinformatie."

De HD Traffic Receiver maakt het gemakkelijker om verkeersinformatie te ontvangen. Bestuurders sluiten het ene eind aan op de mini-USB-poort van hun TomTom-systeem en het andere op de sigarettenaansteker van hun auto.

De nieuwe TomTom HD Traffic Receiver heeft een GPRS-modem en wordt gevoed door een 12-24 Volt adapter voor de sigarettenaansteker. Met de ingebouwde Lithium-ion batterij, een gewicht van slechts 128 gram en een afmeting van 122mm x 45mm x 25mm, is de TomTom HD Traffic Receiver volledig draagbaar.

Prijzen en beschikbaarheid

Bestaande producten waarmee de HD Traffic Receiver compatibel is, zijn:


- TomTom GO 930 (T)


- TomTom GO 730 (T)


- TomTom GO 920 (T)


- TomTom GO 720 (T)


- TomTom GO 520 (T)

De HD Traffic Receiver wordt aangeboden voor de adviesprijs van 99,95 euro, inclusief een HD Traffic abonnement van zes maanden, ter waarde van 60 euro en is vanaf mid-april beschikbaar in Nederland. De HD Traffic Receiver zal meegeleverd worden bij de nieuwe TomTom GO 730 HD Traffic en de nieuwe TomTom GO 930 HD Traffic.

De HD Traffic-dienst wordt voor een vaste prijs aangeboden, alle opties inbegrepen. Er zijn geen verborgen kosten en het abonnement kan gemakkelijk worden vernieuwd na afloop.

De HD Traffic Receiver zal later dit jaar compatibel gemaakt worden voor de rest van onze gebruikersbase met een software-update, in alle landen waar HD Traffic beschikbaar is.

Voor meer informatie over de TomTom HD Traffic Receiver: www.tomtom.com/hdtraffic-receiver


- Einde -

In geval van enige discrepantie tussen dit persbericht en de originele Engelstalige versie van dit persbericht prevaleert de Engelstalige versie.



Ingezonden persbericht