INHOLLAND stapt over op nieuw digitaal portfolio van Winvision

Aangeboden aan 37.000 studenten en medewerkers

Nieuwegein, 3 maart 2008 - Hogeschool INHOLLAND heeft een nieuw digitaal portfolio in gebruik genomen dat is ontwikkeld door Winvision. Het digitaal portfolio is een digitale verzamelmap waarin de student zijn doelen en plannen vastlegt en bewijsmateriaal plaatst waarmee hij de beheersing van vaardigheden of competenties aantoont. Aan ieder van deze gegevens kan feedback, beoordeling en reflectie worden toegevoegd, waardoor het nieuwe portfolio een krachtige tool is geworden voor de ondersteuning van de academische en persoonlijke ontwikkeling van de student. Ongeveer 37.000 studenten en medewerkers van INHOLLAND kunnen gebruik maken van het nieuwe digitaal portfolio - Winvision Digitaal Portfolio 3.0-.

"Het digitale portfolio is een zeer belangrijke applicatie voor ons onderwijsconcept en daarbinnen het competentiegericht leren. Het is voor ons dus een bedrijfskritische applicatie en met de migratie naar de nieuwe versie hebben we een strategische stap gezet", zegt Hans Ogg coördinator ICT en Onderwijs van INHOLLAND. "We zijn in de kerstvakantie met de migratie begonnen en het draait nu als een tierelier. Meestal krijg je na een migratie toch wel wat reacties en klachten over dingen die niet goed zijn gegaan, maar er viel nu een 'oorverdovende stilte'. Functioneel is er niet veel veranderd, echter de nieuwe versie is veel gebruikersvriendelijk, schaalbaarder, stabieler en beter te beheren."

INHOLLAND had het voorgaande portfolio in eigen beheer ontwikkeld en door Winvision laten produceren. Winvision Digitaal Portfolio 3.0 is de doorontwikkeling hiervan tot een standaardoplossing, die uitstekend schaalbaar is en breed in het onderwijs kan worden ingezet.

Tot op heden zijn er in Nederland diverse kleinschalige projecten geweest met digitale portfolio's, een dergelijke schaalbare standaardoplossing was echter nog niet beschikbaar. Winvision Digitaal Portfolio 3.0 integreert naadloos met Microsoft SharePoint 2007 en Microsoft Office 2007; software waar veel studenten en medewerkers ook over kunnen beschikken en bekend mee zijn.


Tijdens de Onderwijs & ICT beurs op 4 & 5 maart in de Jaarbeurs in Utrecht zal Winvision op haar stand (A068) het Winvision Digitaal Portfolio demonstreren.

Over Winvision

Winvision richt zich op het adviseren, ontwikkelen, implementeren, beheren en licenseren van oplossingen gebaseerd op het Microsoft-platform. Door de inzet van innovatieve ICT-oplossingen zorgt Winvision voor meerwaarde op het Microsoft-platform bij haar opdrachtgevers. Als Microsoft Gold Certified Partner met tien competenties behoort Winvision wereldwijd tot de top. De 10 competenties ondersteunen de visie van Winvision dat het geïntegreerde Microsoft-platform een uitstekend fundament is voor bedrijfsbrede oplossingen in kennisintensieve organisaties. Winvision is sinds 2002 actief en inmiddels uitgegroeid tot een organisatie met meer dan 75 medewerkers. Winvision is gevestigd in Nieuwegein.