Koninklijk Horeca Nederland

Koninklijk Horeca Nederland aanvaardt onderhandelingsakkoord Horeca CAO

Persbericht 3 maart 2008
Koninklijk Horeca Nederland aanvaardt onderhandelingsakkoord Horeca CAO
Woerden, 3 maart 2008 - Het Landelijk Bestuur van Koninklijk Horeca Nederland heeft ingestemd met het onderhandelingsakkoord voor de Horeca CAO. Het besluit is vandaag in de algemene vergadering van de Ledenraad toegelicht. Ook vakbonden FNV Horeca en De Unie hebben recentelijk laten weten dat hun achterbannen instemmen met het onderhandelingsakkoord. De reactie van CNV Horeca wordt binnenkort verwacht.

Eind januari bereikten onderhandelaars een akkoord over een nieuwe Horeca CAO. Het akkoord over een nieuw arbeidsvoorwaardenpakket in de horeca werd bereikt door FNV Horeca, CNV Horeca en De Unie namens werknemers en Koninklijk Horeca Nederland namens de werkgevers. De hoofdlijnen van het akkoord:

* Looptijd 1-4-2008 tot 1-4-2010

* Loonrondes: 3,25% per 1-7-2008, 1,5% per 1-7-2009 (over feitelijke lonen behoudens de werknemers met wettelijk minimumloon) en een eindejaarsuitkering van 1,25% per 31-12-2009 (indien het hele kalenderjaar in dienst)

* Prestatiebeloning wordt uitgangspunt bij individuele verhogingen
* Er komt een Horecatop, waar partijen afspraken voor het oplossen van arbeidsmarktvraagstukken gaan concretiseren.

Nu het onderhandelingsakkoord is aanvaard door werkgevers en werknemers moeten de partijen zo snel mogelijk aan de slag om de volledige tekst voor de nieuwe CAO af te maken. De nieuwe Horeca CAO wordt bij het ministerie van Sociale Zaken voor een algemeen verbindend verklaring voorgedragen.

Meer informatie over de Horeca-CAO vindt u op hier.
---