CNV: Wilders, doe het niet

03/03/2008 16:11

CNV Vakcentrale

Het CNV deelt de diep bezorgde reacties van kabinet en maatschappelijke organisaties over de film van PVV voorman Geert Wilders. CNV-voorzitter René Paas doet vandaag een dringend beroep op Wilders om af te zien van het uitzenden van zijn film over de Islam.

Het CNV is bezorgd is over de effecten van de film. Duizenden werknemers van Nederlandse bedrijven en ontwikkelingsorganisaties werken in islamitische landen. Die lopen door het uitzenden van de film grote risico's. "Wilders heeft richting deze Nederlanders en de Nederlandse samenleving een enorme verantwoordelijkheid," zegt CNV-voorzitter René Paas.

Daarnaast heeft het CNV ook ernstige bezwaren tegen de aangekondigde inhoud van de film. De film lost geen problemen op, maar grieft mensen in hun overtuigingen. Voor het CNV wordt vrijheid van meningsuiting altijd begrensd door de verantwoordelijkheid die je hebt jegens anderen.

Het CNV roept Wilders op te stoppen met het over een kam scheren van miljarden mensen en het in gevaar brengen van duizenden medewerkers van Nederlandse bedrijven en ontwikkelingsorganisatie in het buitenland. "Natuurlijk kijken wij met gemengde gevoelens naar de reacties in de wereld. Een film, hoe provocerend ook, is geen excuus om een land en mensen uit dat land te bedreigen. Maar het gepest en getreiter van Wilders is niet de manier om Nederlandse waarden over te dragen", aldus Paas.