Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 03-03

ROOSENDAAL, 3 maart 2008

Mannen aangehouden na 'hooideal'

ROOSENDAAL: Het Joint Hitteam van de politie hield op zondagmiddag vier verdachten aan na een 'drugsdeal'. Een 25-jarige man en een 21-jarige man uit Frankrijk zijn aangehouden op de Rijksweg A58. De politie had eerder gezien dat de twee door een drugsrunner werden aangesproken en besloten hen te controleren. In de auto lag een pakketje met hooi. Bij de opening van de verpakking zat een klein beetje hennep. Ook hadden ze een kleine hoeveelheid hasj in beslag.

De politie hield op de Boulevard een 35-jarige man en een 26-jarige man uit Roosendaal aan op verdenking van het dealen van drugs en het verkopen van het pakketje hooi. Ze waren in bezit van een geldbedrag van honderden euro's, ruim 40 gram hennep en een aangebroken verpakking met hooi.
De politie nam de aangetroffen drugs in beslag.

De 25-jarige Fransman deed aangifte van oplichting. Hij was in de veronderstelling dat hij hennep had gekocht. In overleg met het OM kregen de Fransen het door hen betaalde bedrag terug en kregen vervolgens een boete van 100,- euro per persoon aangeboden voor het bezit van drugs. Ook kreeg de 25-jarige Fransman een bekeuring voor wildplassen. Hij was door de politie gezien in de Ommegangstraat. Hierna zijn ze in vrijheid gesteld.
De Roosendalers gaven de oplichting toe. Ze zijn in de loop van de avond in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden na bedreiging

ZEVENBERGEN: Op zondagavond kreed de politie melding van een bedreiging aan de Willem-Alexanderlaan. Een bewoonster was hier bedreigd door een buurtbewoner, omdat ze melding had gedaan van overlast. De 47-jarige man uit Zevenbergen is aangehouden in zijn woning. Hij was zichtbaar onder invloed van alcohol en agressief. Op het politiebureau richtte de man vernielingen aan. Agenten voelden zich genoodzaakt pepperspray te gebruiken om hem in te kunnen sluiten. Hij is, gezien zijn toestand, overgedragen aan de GGZ.

Politieteam Courage verricht opmerkelijke aanhoudingen

BERGEN OP ZOOM: Het politieteam Courage hield op zondag aan het begin van de avond twee mannen aan voor drugsbezit. De 61-jarige man en zijn 25-jarige zoon uit Belgie werden op de Olympialaan aangehouden. Ze hadden een grote tas bij zich en gedroegen zich verdacht. De politie vermoedde drugsbezit en besloot hen te controleren. Ze bleken in bezit te zijn van 540 gram hennep. De hennep is in beslag genomen. De verdachten zijn verhoord. De 25-jarige man bekende dat hij de drugs had gekocht. Hun dossier zal worden overgedragen aan het Openbaar Ministerie in Belgie, zodat ze in eigen land berecht kunnen worden.

ROOSENDAAL: Het politieteam Courage hield op zondagmiddag twee mannen aan op een parkeerplaats aan de Rijksweg A58. De 30-jarige man en 34-jarige man uit Belgie werden gezien in het centrum van Roosendaal in het gebied waar men veel overlast ondervindt van drugsoverlast en vermoedde dat het tweetal in bezit was van drugs. Ze hadden 5 en 6 gram hennep in bezit. De drugs is in beslag genomen. Na verhoor en betaling van een schikking van 50,- zijn ze in vrijheid gesteld.

Over Courage

Het team Courage is in 2003 opgezet om de drugsoverlast in Roosendaal en Bergen op Zoom terug te dringen. De gemeenten kampen met softdrugsoverlast die o.a. wordt veroorzaakt door het grote aantal drugstoeristen die per week het gebied bezoeken. Gevolgen hiervan zijn drugsrunners, illegale verkooppunten, dealers, hennepkwekerijen en daarmee verloedering van het leefklimaat en overlast voor de omwonenden en ondernemers in de omgeving. Politie en gemeenten hebben de handen ineen geslagen om de overlast terug te dringen in de vorm van het team Courage. Het team werkt samen met o.a. OM, De Belastingdienst, Essent, woningbouwverenigingen, GGD, GGZ, de firma Kusters enz. Inmiddels hebben ook bewoners- en
ondernemingsverenigingen zich aangesloten bij de aanpak van Courage. Elke organisatie heeft een eigen rol in de bestrijding van drugsoverlast.