Ministerie van Buitenlandse Zaken

Verhagen: verontrusting uitspraak Marokko overgebracht

03 mrt 2008 | Minister Verhagen heeft tegenover zijn Marokkaanse ambtgenoot Abdelwahad Radi zijn grote verontrusting uitgesproken over de opvatting dat Marokkaanse migranten in Europa moeten worden beschouwd als een 'zeventiende provincie' van het land.

De ministers hadden een ontmoeting in de marge van de openingszitting van de mensenrechtenraad in Genève. 'Iedereen in Nederland, uit welk land ze ook stammen, heeft dezelfde rechten, maar ook dezelfde plichten,' benadrukte Verhagen (Buitenlandse Zaken) tijdens hun gesprek.

In februari verklaarde onderminister voor de Marokkaanse gemeenschap in het buitenland Mohammed Ameur in een toespraak dat migranten de zeventiende provincie van Marokko zijn. Minister Radi verklaarde dat Marokko de integratie in Nederland op geen enkele manier in de weg wil staan. Hij zegde toe de Nederlandse zorgen over te brengen aan zijn collega Ameur.

Minister Verhagen heeft Ameur uitgenodigd om met eigen ogen in Nederland de integratie van Marokkaanse Nederlanders in ogenschouw te komen nemen.

* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl