Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Leerlingen AJC winnen gemeentelijke Aletta Jacobs Prijs 2008 - persbericht 012, 2008

De jury selecteerde op 21 februari jongstleden de winnaar de Aletta Jacobs Prijs Hoogezand-Sappemeer 2008 uit tien presentaties van leerlingen van de Christelijke Scholengemeenschap De Rehoboth en het Dr. Aletta Jacobs College. De winnende groep verzorgt op 7 maart aanstaande, tijdens de uitreiking van de Aletta Jacobs Prijs 2008 van de Rijksuniversiteit in Groningen, hun presentatie.

Enkele maanden geleden kregen leerlingen van het voortgezet onderwijs in Hoogezand-Sappemeer de opdracht om de thematiek van de winnaar van de Aletta Jacobs Prijs 2008 van de Rijksuniversiteit in Groningen, mevrouw Lilian Gonçalves-Ho Kang You, te koppelen aan Aletta Jacobs.

Op 21 februari jongstleden voerden zij deze opdracht uit voor de jury van de Aletta Jacobs Prijs Hoogezand-Sappemeer, in aanwezigheid van mede-leerlingen en ouders, in de Spiegelzaal van het

dr. Aletta Jacobs College.

Aan de hand van een aantal criteria, te lezen in het hierbij gevoegde juryrapport, heeft de jury van de Aletta Jacobs Prijs Hoogezand-Sappemeer bepaald, dat de groep bestaande uit de leerlingen Cincy Bronts, Laura Middel, Anna Paap, Peter Perey, Amra Ramovic en Bernadet Venema van het Dr. Aletta Jacobs College daar het beste in is geslaagd.

Deze groep zal in het programma ter gelegenheid van de uitreiking van de universitaire prijs hun presentatie verzorgen.

In een bijeenkomst later dit schooljaar krijgen de leerlingen van de winnende presentatie uit handen van de voorzitter van de jury, mevrouw A. Doelman-Pel, en loco-burgemeester Roelof Stäbler, nog de oorkonde, behorende bij de gemeentelijke Aletta Jacobs Prijs. Dan wordt ook nog aandacht besteed aan de prestaties van de andere leerlingen.

Ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van het Dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand-Sappemeer is in 1995 door het college van burgemeester en wethouders van Hoogezand-Sappemeer de dr. Aletta Jacobs Prijs ingesteld.

Na een koerswijziging in 2004 haakt de gemeente aan bij de Aletta Jacobs Prijs van de Rijksuniversiteit in Groningen. Deze prijs wordt eenmaal in de twee jaar uitgereikt aan een vrouw met een academische opleiding, die zich nationaal en/of internationaal verdienstelijk heeft gemaakt op het terrein van de emancipatie.